Κεντρική Basket League Άρης Γιαννάκης: “Έχουμε άγχος αλλά γινόμαστε καλύτεροι”

Γιαννάκης: “Έχουμε άγχος αλλά γινόμαστε καλύτεροι”

giannakis 1

Ο Άρης προέρχεται από σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και στρέφει πλέον το βλέμμα προς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οι “κιτρινόμαυροι” θα αγωνιστούν αύριο εναντίον της Νίμπουργκ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Basketball Champions League (17/10, 19:30), με τον κόουτς, Παναγιώτη Γιαννάκη να μιλά για την επερχόμενη αναμέτρηση.

“Είναι μια δυνατή ομάδα στην έδρα της ασχέτως της ήττας που έκανε στην έδρα της. Στον αγώνα με τη Ναντέρ δεν ήταν εύστοχη. Το ότι πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ δείχνει ομάδα που θέλει να κερδίζει. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να βελτιωθούμε στον τρόπο που παίζουμε, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι”, ήταν τα λεγόμενα του “Δράκου“.

Ακόμη, ο Γιαννάκης μίλησε για τη διαχείριση του άγχους και της κούρασης: “Μας απασχολεί η κούραση αλλά αυτή είναι η ζωή του επαγγελματικού αθλητισμού. Πρέπει να μάθουμε να ξεκουραζόμαστε και να παίρνουμε πληροφορίες μέσα από την κούραση. Φαίνεται ότι η ομάδα μου έχει άγχος αλλά θα το χτίσουμε αυτό και θα γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα”.

Τέλος, ο κόουτς του Άρη μίλησε για τους τομείς, στους οποίους πρέπει να ανταποκριθεί η ομάδα, αν θέλει να επικρατήσει στην αυριανή αναμέτρηση: “Ρυθμό, λάθη και αμυντικά ριμπάουντ. Να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, κάτι που κάναμε με την ΑΕΚ, γιατί και αυτοί είναι επικίνδυνοι σε αυτό, όπως ελέγξαμε και τους αιφνιδιασμούς. Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς και σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να έχουμε κενά διαστήματα σε μεγάλο βαθμό, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…