Κεντρική Διεθνή FIBA σε Euroleague: “Χάθηκε “χρυσή” ευκαιρία”

FIBA σε Euroleague: “Χάθηκε “χρυσή” ευκαιρία”

Η Euroleague αρνήθηκε την πρόταση της FIBA, με την παγκόσμια ομοσπονδία να δίνει τη δικιά της απάντηση.

Η FIBA εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την Euroleague, τονίζοντας πως χάθηκε μια “χρυσή” ευκαιρία, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για αυτή. Tα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθούν, πάντως, κανονικά το Νοέμβριο.

Η ανακοίνωση:

“Η FIBA λαμβάνοντας σήμερα την απόφαση της Euroleague εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός πως δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της για μεταφορά των αγώνων της διοργάνωσής της σε δύο διαφορετικές εβδομάδες. Αυτή η πολύ μικρή αλλαγή θα είχε δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του προγράμματος το οποίο η ίδια δημιούργησε αγνοώντας τις ημερομηνίες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι οποίες έχουν ανακοινωθεί από το 2015.

‘Όχι μόνο η FIBA βρήκε λύση η οποία ήταν λογική και πρακτική, αλλά σκέφτηκε πρόωρα τη μετακίνηση των αγώνων ώστε να βρεθεί λύση.

Μετά την απόφαση της Euroleague χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα με θετικό τρόπο για τους παίκτες, τους συλλόγους, τις εθνικές ομάδες και φυσικά το κοινό. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει πως η Euroleague ενδιαφέρεται μόνο για τις δικές της ομάδες και απορρίπτει την επέκταση της μπασκετικής οικογένειας και την προώθηση του αθλήματος στην Ευρώπη, ενώ επιτίθεται στις εθνικές ομάδες.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ξεκινήσουν κανονικά τον Νοέμβριο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

«Θέλει Οχαγιόν η Χάποελ Ιερουσαλήμ» [pic]

Στο στόχαστρο της Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι ο Γιογκέβ Οχαγιόν, σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημο…