Κεντρική NBA Έτοιμος για το… Κλίβελαντ ο Αγραβάνης!
NBA

Έτοιμος για το… Κλίβελαντ ο Αγραβάνης!

agravanis

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε επιλεγεί στο νο.59 του ντραφτ από τους Ατλάντα Χοκς το 2015, με συνέπεια τα δικαιώματά του στο NBA να ανήκουν στα “γεράκια”. Η συνθήκη αυτή, όμως, αναμένεται να αλλάξει άμεσα, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να εμπλέκονται σε συζητήσεις με τους Χοκς και να συμφωνούν σε ανταλλαγή, η οποία αφορά άμεσα τον Έλληνα φόργουορντ-σέντερ.

Ειδικότερα, οι Καβς θα στείλουν τον βετεράνο, Ρίτσαρντ Τζέφερσον, τον πλέι-μέικερ, Κέι Φέλντερ, δύο ντραφτ πικ β’γύρου (2019 και 2020 αντίστοιχα) και 3 εκατομμύρια δολάρια στους Χοκς, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τα δικαιώματα του Αγραβάνη και του Σεργκίι Γκλαντίρ, σύμφωνα με τον Άντριαν Γουοζναρόφσκι!

Η κίνηση αυτή δε γίνεται, φυσικά, για τα… μάτια του Αγραβάνη αλλά για να απελευθερώσουν οι Καβς χώρο στο σάλαρι καπ και να μην ξεπεράσουν το όριο των 15 παικτών που επιτρέπεται σε κάθε ρόστερ. Επίσης, οι Καβς θα σώσουν 12.8 εκατομμύρια δολάρια στο luxury tax, απομακρύνοντας τους δύο παίκτες από την ομάδα, με τα συμβόλαιά τους να έχουν αξία 2.6 και 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα για τη φετινή σεζόν.

Το deal αναμένεται να επισημοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τζέφερσον και Φέλντερ δεν θα μείνουν για πολύ στην Ατλάντα, καθώς πρόκειται να μείνουν ελεύθεροι από τους Χοκς, προκειμένου να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Ο Τζέφερσον ήταν ένα πολύτιμο κομμάτι στη “μηχανή” των Καβς τα 2 τελευταία χρόνια, έχοντας 5.6 πόντους και 2.2 ριμπάουντ ανά αγώνα, με την εμπειρία του να αποδεικνύεται σημαντική. Από την άλλη, ο Φέλντερ δεν κατόρθωσε να βρει σταθερό χρόνο συμμετοχής την περσινή, ρούκι σεζόν του, μένοντας στα “ρηχά”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…