Κεντρική NBA Επικό ματς και νίκη για τη Μινεσότα! (vids)
NBA

Επικό ματς και νίκη για τη Μινεσότα! (vids)

karl anthony towns

Το πρόβλημα των περσινών Μινεσότα Τίμπεργουλβς ήταν η “τρομακτική” αδυναμία να διατηρήσουν τις υπέρ τους διαφορές και να νικήσουν σε παιχνίδια που κρίνονταν στα τελευταία λεπτά. Το εν λόγω ζήτημα, όμως, δείχνει να έχει λυθεί, με τους “λύκους” να περνούν από το Μαϊάμι, επικρατώντας των Χιτ με 125-122 στην παράταση!

Το ματς είχε κάμποσες αλλαγές στο προβάδισμα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τις λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών να κρίνουν τα πάντα. Ο Τζαμάλ Κρόφορντ έβαλε μπροστά τους Τίμπεργουλβς με 104-97, 3 λεπτά πριν από το τέλος αλλά ο Ντίον Γουέιτερς, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 33 πόντους, το πήρε προσωπικά και μείωσε με συνεχόμενα καλάθια τη διαφορά.

Ένα απίθανο κάρφωμα του Άντριου Γουίγκινς έκανε το σκορ 106-110, 38.6” πριν από το τέλος αλλά ο Γουέιτερς ευστόχησε σε 2 βολές και στη συνέχεια πέτυχε το καλάθι της ισοφάρισης με 3.6” να απομένουν, όντας σαρωτικός!

Το ματς πήγε στην παράταση, με τους Τίμπεργουλβς να μπαίνουν πιο δυναμικά και να ελέγχουν την κατάσταση. Η διαφορά έφθασε στους 7 πόντους με 1 λεπτό να απομένει (112-119) αλλά ένα καλάθι του Τάιλερ Τζόνσον και το τρίποντο του Ολίνικ μετά το κλέψιμο στην επαναφορά έκαναν ξανά “ροντέο” το παιχνίδι!

Με δύο βολές, ο Γουίγκινς έκανε το 121-117 αλλά ο Γουέιτερς απάντησε και πάλι (121-119). Ο Τζίμι Μπάτλερ πέτυχε λέι-απ, με τον Γουέιτερς, όμως, να είναι αδυσώπητος και να σκοράρει για 3 (123-122)! Ο Τιγκ ευστόχησε σε 2 βολές κι ο Γουέιτερς δεν μπόρεσε να ξανακάνει το θαύμα του, αστοχώντας από τα 11 μέτρα στην εκπνοή.

Ο Τζεφ Τιγκ έκανε το καλύτερο του ματς στη φετινή σεζόν, με 23 πόντους, 11 ασίστ και 6 κλεψίματα, ο Τάουνς είχε 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 τάπες με μόλις 11 εκτελεσμένα σουτ ενώ ο Γουίγκινς σταμάτησε στους 22 με άσχημα ποσοστά (7/22 σουτ).

Όπως είναι προφανές, ο Γουέιτερς κουβάλησε όλο το βάρος των Χιτ, με τους 14 εκ των 33 πόντων του να επιτυγχάνονται στα τελευταία 2 λεπτά της κανονικής περιόδου και την παράταση. Ο Κέλι Ολίνικ είχε 23 πόντους από τον πάγκο, ο Γκόραν Ντράγκιτς περιορίστηκε στο “εκρηκτικό” του ξεκίνημα, αν και σκόραρε συνολικά 18 πόντους ενώ ο Μπαμ Αντεμπάγιο τα πήγε περίφημα στη θέση του Χασάν Γουάιτσαϊντ με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Τα highlights του αγώνα

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…