Κεντρική Διεθνή “Δεν θα συμμετάσχω στα προκριματικά”

“Δεν θα συμμετάσχω στα προκριματικά”

hanga

Ο Άνταμ Χάνγκα δεν θα δώσει το παρών στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, αφού δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει, ενώ εναντιώθηκε στις αποφάσεις της FIBA.

O φόργουορντ της Μπαρτσελόνα παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Onda Cero” και μίλησε για την απόφασή του να μην συμμετάσχει, ενώ συμφώνησε με τον Ετόρε Μεσίνα, που είναι αντίθετος στις αποφάσεις της FIBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ούγγρου φόργουορντ:

Για την απόφασή του: “Το καλοκαίρι ήταν εκπληκτικό. Η εθνική ομάδα είναι διαφορετική, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Παίζεις για την αγάπη που έχεις για το μπάσκετ και τη χώρα σου. Προσωπικά, για μένα αυτό είναι κακό, καθώς μπορεί να μέτρησα τις τελευταίες συμμετοχές με τη χώρα μου. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν μπορώ να παίξω και αυτό ενδεχομένως να κοστίσει την πρόκριση. Για τις μικρές χώρες, το θέμα είναι περίπλοκο. Για την Ισπανία θα είναι πιο εύκολο, καθώς διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες”.

Για την απόφαση της FIBA για τα προκριματικά μεσούσης της σεζόν: “Είπε ότι κανείς παίκτης ή προπονητής δεν ερωτήθηκε για την απόφαση. Και αυτό είναι λάθος. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι, να παραπονεθούμε κατά κάποιον τρόπο. Αλλά, αυτές που το ξεκίνησαν είναι οι μεγάλες χώρες, όχι η Ουγγαρία. Ο κόσμος ρωτάει ποιες είναι αυτές, αλλά είναι μία καλή ερώτηση: Πρέπει να γίνει κάτι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…