Κεντρική NBA Δεύτερο “νοκ-άουτ” του Μέμφις στο Χιούστον (vids)
NBA

Δεύτερο “νοκ-άουτ” του Μέμφις στο Χιούστον (vids)

marc gasol grizzlies

Με “όπλο” την καταπληκτική παρουσία του πάγκου και χάρη στην εκμετάλλευση της κούρασης των αντιπάλων, οι Μέμφις Γκρίζλις επιβλήθηκαν με 103-89 των Χιούστον Ρόκετς, νικώντας τους για 2η φορά εντός των τελευταίων 6 ημερών!

Αυτό ήταν το 4ο ματς του Χιούστον σε διάστημα 6 ημερών, 3 εκ των οποίων εκτός έδρας, με τον κόουτς, Μάικ Ντ’Αντόνι να δικαιολογεί τους παίκτες του σε δηλώσεις μετά τον αγώνα.

Οι Γκρίζλις πήραν 67 πόντους από τον πάγκο (!), έναντι μονάχα 25 των Ρόκετς, έλεγξαν τον ρυθμό κι έφεραν το ματς στα μέτρα τους, έχοντας και μια ευχάριστη έκπληξη.

Συγκεκριμένα, ο Τσάντλερ Πάρσονς έδειξε να βγαίνει από το αγωνιστικό τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει εδώ και 16 μήνες, σκοράροντας 24 πόντους με 6/8 τρίποντα! Το χέρι του ήταν “καυτό”, εκτελώντας σε κάθε ευκαιρία, με το κλίμα δυσμένειας που είχε καλλιεργηθεί στις τάξεις των φιλάθλων του Μέμφις να αντιστρέφεται.

Ο Μάριο Τσάλμερς σκόραρε 16 πόντους ενώ ο Ταϊρίκ Έβανς δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του και τον ρόλο του μετά από πολύ καιρό, προσθέτοντας άλλη μια all-around εμφάνιση στο “ρεζουμέ” του (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Με τον τρόπο αυτό, υπερκαλύφθηκε η μέτρια παρουσία των σταρ της ομάδας, Μάικ Κόνλεϊ και Μαρκ Γκασόλ (5/18 σουτ συνολικά).

Παρά το καλό τους ξεκίνημα στην 1η περίοδο, οι Γκρίζλις πήραν την πρωτοκαθεδρία του ματς, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την επαφή με το σκορ από το ξεκίνημα της 4ης περιόδου κι έπειτα. Οι Γκρίζλις είχαν 14/33 τρίποντα, εκμεταλλεύτηκαν τα 17 λάθη των αντιπάλων και έφθασαν σε μια άνετη επικράτηση.

Ο Ράιαν Άντερσον ήταν ο πρώτος σκόρερ του Χιούστον με 22 πόντους κι 7/11 τρίποντα ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν σταμάτησε στους 20, μαζί με 8 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…