Κεντρική NBA Clutch Γουόριορς, υπέταξαν στο φινάλε τους Ράπτορς (vids)
NBA

Clutch Γουόριορς, υπέταξαν στο φινάλε τους Ράπτορς (vids)

steph curry kevin durant

Οι Τορόντο Ράπτορς φάνηκαν να έχουν υπό έλεγχο το ματς εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Η επίθεσή τους φάνταζε πολύ πιο ομαδική, συγκριτικά με αυτό που έχουν συνηθίσει να παρουσιάζουν, η κυριαρχία τους στα ριμπάουντ ήταν εμφατική (17 επιθετικά) και πολλαπλοί παίκτες είχαν συνεισφορά, εκμεταλλευόμενοι τη “φτωχή” -ανά διαστήματα- άμυνα των “dubs”. Όλα αυτά, όμως, δεν ήταν αρκετά.

Με σερί 10-0 στο φινάλε, οι Γουόριορς επικράτησαν με 117-112 των Καναδών, αποφεύγοντας να ηττηθούν για 2η σερί φορά εντός έδρας. Τα διαδοχικά τρίποντα των Κάρι και Ντουράντ στο τελευταίο λεπτό έλυσαν τον “γόρδιο δεσμό”, με τους Ράπτορς να βραχυκυκλώνουν και να επιδίδονται σε “σκοτωμένα” σουτ στο τέλος υπό κακές προϋποθέσεις.

Ο Κάρι είχε συνολικά 30 πόντους, 13 εκ των οποίων στην 3η περίοδο και 7 στο τελευταίο λεπτό του ματς! Ο Ντουράντ τον ακολούθησε με 29, έχοντας 11/20 σουτ ενώ ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσε 22, με τους 3 σούπερ-σταρ να έχουν συνολικά 11/23 τρίποντα.

Οι Ράπτορς αποδείχθηκαν ανεπαρκείς σε clutch καταστάσεις, χάνοντας το προβάδισμα που είχαν στο τέλος, της τάξεως των 5 πόντων (112-117). Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν είχε 24 πόντους, 6 ασίστ κι 6 κλεψίματα, ο Πασκάλ Σιάκαμ προέκυψε ως ο απροσδόκητος “ήρωας”, με 20 πόντους ενώ ο Αυστριακός σέντερ, Γιάκομπ Πιτλ είχε 12 πόντους και 14 ριμπάουντ, 11 εκ των οποίων ήταν επιθετικά!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…