Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Αθλητικότητα και θέαμα”

“Αθλητικότητα και θέαμα”

nikos vetoulas

Η Media Day (σ.σ. ημέρα των δημοσιογράφων) του Ρεθύμνου Cretan Kings πραγματοποιήθηκε σήμερα (02/10), με τον τεχνικό των Κρητικών, Νίκο Βετούλα, να τονίζει -μεταξύ άλλων- πως το βασικό στοιχείο της ομάδας είναι η αθλητικότητα.

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, δε, υποστήριξε πως η ομάδα του χρειάζεται περισσότερη δουλειά στο “σετ” παιχνίδι, ήτοι στο “5 εναντίον 5“.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Θεωρώ πως τη δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν στερηθήκαμε πολλούς παίκτες, καθώς είχαμε μόνο δύο τραυματισμούς. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα όταν έχεις μία νέα ομάδα και, κυρίως, Αμερικανούς. Από την άλλη, η απώλεια του Ράιτ στα τελευταία ματς της προετοιμασίας δεν είναι ό,τι καλύτερο, δεδομένης της έλλειψης που έχουμε στους ψηλούς. Απ’ ότι δείξαμε και στα φιλικά, θεωρώ πως μπορεί καλυφθεί εκ των έσω”.

Για τον αρχηγό της ομάδας, Χάρη Γιαννόπουλο, όπως και για τον φετινό τρόπο παιχνιδιού: “Ο Χάρης, εκτός από αρχηγός και κρίκος μέσα στην ομάδα, είναι και πολύ καλός παίκτης. Η απώλειά του αφορούσε κι εντός αγωνιστικού χώρου κι εκτός. Γιατί μιλάμε για έναν αθλητή κι έναν άνθρωπο με προσωπικότητα.

Από κει και πέρα, το στοιχείο μας είναι η αθλητικότητα και θέλουμε να παίξουμε στο ανοικτό γήπεδο, να τρέξουμε και να τη συνδυάσουμε με το θέαμα. Όμως, σε αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά είναι το “5 εναντίον 5” και να καταλάβουν τα παιδιά πώς παίζεται το μπάσκετ στην Ελλάδα, καθώς το επίπεδο τακτικά είναι πολύ υψηλό στη χώρα μας. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και σε αυτό το κομμάτι”.

Ο αρχηγός των Κρητικών, Χάρης Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι: “Ήταν μία ιδιαίτερη προετοιμασία, γιατί τον περισσότερο καιρό δεν ήμασταν όλοι οι παίκτες μαζί. Εγώ ήμουν δύο εβδομάδες εκτός λόγω τραυματισμού. Ο Ράιτ ήταν κι αυτός εκτός και δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Οι προπονητές προσπάθησαν να κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν.

Προσάρμοσαν πλήρως το πρόγραμμα, για να μην καταπονηθούμε. Αν κι όλες οι ομάδες είχαν περίπου 15-16 παίκτες, εμείς ήμασταν λιγότεροι, οπότε το φορτίο μοιράστηκε από τους προπονητές πολύ καλά, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω τραυματισμοί. Από κει και πέρα, έχουμε δουλέψει αρκετά καλά. Βάλαμε κάποιες βάσεις, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο 100% κι είναι πολύ λογικό για την εποχή”.

Για το ματς Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ (04/10, 17:00): “Είναι πολύ διαφορετικό το ματς που θα παίξουμε με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, σε σχέση με το τουρνουά στην Κύπρο. Θα ήθελα να παίξουμε στην έδρα μας, αλλά, δυστυχώς, η κλήρωση μας τα χάλασε. Από κει και πέρα, μέσα στο “Νίκος Γκάλης”, η ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ. Μακάρι η πρώτη νίκη να έρθει στο Κύπελλο, για να προκριθούμε στους “4” της διοργάνωσης”.

Αναφορικά με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: “Πιστεύω ότι ο κόουτς Λυκογιάννης έχει φτιάξει για ακόμα μια χρονιά ένα πολύ καλό σύνολο. Θα είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι, όπως πάντα στη Ρόδο. Συνήθως, οι ομάδες που κοουτσάρει φορμάρονται πιο αργά μέσα στη σεζόν, οπότε είναι ένα πλεονέκτημα για μας που παίζουμε τόσο νωρίς. Εντούτοις, δεν εξαρτάται μόνο από τον Κολοσσό ή από εμάς.

Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν έχει κάποιος ξεκάθαρο προβάδισμα. Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι και, ειδικά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τέλος του ματς, όπου θεωρώ πως θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Πολύ δύσκολα θα κριθεί πριν από τα τελευταία 5 λεπτά“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…