Κεντρική NBA Αρένα για δύο

Αρένα για δύο

Αλλαξε ο χαρτης vol 1

Βρισκόμαστε στα προεόρτια της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 του ΝΒΑ (17/10). Μιας περιόδου όπου ενδεχομένως να μπορούμε να μαντέψουμε πώς θα καταλήξει, αλλά σε καμία περίπτωση πώς θα είναι η εικόνα των περισσότερων ομάδων κατά τη διάρκεια αυτής.

Προερχόμαστε από μια αλλοπρόσαλλη offseason όπου συνέβησαν τα πάντα και ο “χάρτης” του “μαγικού κόσμου” -στο μεγαλύτερο ποσοστό- ανακατεύτηκε σαν τράπουλα. Όσοι είχαν καλό “γκρουπιέρη” βγήκαν κερδισμένοι, άλλοι όχι τόσο ενώ υπήρχαν και αυτοί που ηθελημένα βρέθηκαν χαμένοι. Αρκετά με τις γενικότητες, ωστόσο. Ας μπούμε στο ζουμί.

Ξεκινάμε από την Ανατολή. Εκεί όπου οι δύο κορυφαίες ομάδες, πέρσι (Καβαλίερς και Σέλτικς), θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες χωρίς ωστόσο να είμαστε σίγουροι για το ποια θα σηκώσει, φέτος, τον τίτλο της Περιφέρειας.

Ο Κάιρι Έρβινγκ ήταν λίγο-πολύ γνωστό στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”, από πρόπερσι, πως δεν τα τα πήγαινε καλά με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και ασφυκτιούσε στο Κλίβελαντ. Το περσινό πρωτάθλημα καταλάγιασε αυτά τα συναισθήματα, αλλά η φετινή αποτυχία τα ανέδυε πιο έντονα από ποτέ. Ο all-star πόιντ γκαρντ έθεσε εαυτόν στην “πόρτα της εξόδου” και ζήτησε ανταλλαγή “εδώ και τώρα”. Οι διοικούντες τον οργανισμό του Οχάιο δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και ξεκίνησαν να αναζητούν το κατάλληλο trade για να παραχωρήσουν τον -αναμφισβήτητα- πιο clutch παίκτη τους.

Οι Σέλτικς ήταν αυτοί που τον έκαναν δικό τους. Έχοντας ήδη αποκτήσει τον Γκόρντον Χέιγουορντ και διατηρήσει τον Αλ Χόρφορντ, έχοντας  έναν εξαιρετικά ταλαντούχο και νεανικό κορμό (μετά και την επιλογή του καταπληκτικού Τζέισον Τάτουμ στο Νο3 του Ντραφτ) ήθελαν να κάνουν ακόμα ένα βήμα πρωταθλητισμού. Παραχωρώντας τον ηγέτη τους, τον άνθρωπο που τους ξελάσπωνε σε κάθε δύσκολη στιγμή, Αϊζέια Τόμας, καθώς και έναν εκ των ικανότερων αμυντικών στο πρωτάθλημα, τον Τζέι Κράουντερ, έκαναν δικό τους τον πρωταθλητή “Uncle Drew” και ευελπιστούν πως θα ανταμειφθούν με μια συμμετοχή στους Τελικούς, μετά από 10 χρόνια.

Ο “Βασιλιάς” του Οχάιο, από την άλλη, δεν θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια. Λίγο πριν το τέλος της post season έπεισε τον “αδερφό” του Ντουέιν Γουέιντ να μετακομίσει στο Κλίβελαντ και να ενώσουν εκ νέου τις δυνάμεις τους για ακόμα ένα πρωτάθλημα. Στο πλευρό τους θα βρίσκεται ένας χαρισματικός scoring πόιντ γκαρντ (Τόμας) όταν με το καλό επανέλθει από τον τραυματισμό, ένας εξαιρετικός περιφερειακός αμυντικός με αξιόπιστο σουτ πίσω από τα 7.25μ. (Κράουντερ), που θα δίνει ανάσες στον ΛεΜπρόν, καθώς και ένας πλήρης πάγκος από ρολίστες που προσφέρουν συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ (ΡόουζΦράι, Καλντερόν, Σμιθ, Κόρβερ κ.ο.κ).

Οι υπόλοιπες ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας έχουν αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό και φαντάζει απίθανο να σπάσει κάποια εξ αυτών το δίπολο της Βοστόνης και του Κλίβελαντ. Αν οι “Κέλτες” αγωνιστούν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους δεν μπορούν απλά να αμφισβητήσουν στα ίσα την κυριαρχία του “Βασιλιά” ΛεΜπρόν αλλά και να τον εκθρονίσουν!

Η… “λογική” (συγχωρέστε μας την έκφραση) θα έλεγε Κλίβελαντ, λόγω Τζέιμς και λόγω εμπειρίας.

Αλλά τις στιγμές που όλα κρέμονται σε μια κλωστή, αυτή παραμερίζει. Οι ηγέτες παίρνουν το “όπλο” τους, οι θεατές κρατούν την ανάσα τους και η ιστορία γράφεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…