Κεντρική Διεθνή Αποσύρθηκε ο Πιτ Μάικλ

Αποσύρθηκε ο Πιτ Μάικλ

pete mickeal

Έπειτα από μια μακρά επαγγελματική καριέρα 17 ετών, ο Πιτ Μάικλ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο 39χρονος, γνωστός στους Έλληνες από την παρουσία του στην εξαιρετική ομάδα του Μακεδονικού (2005) αλλά και το Περιστέρι (2004) αναμένεται να αναλάβει ρόλο σκάουτερ στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα.

Ο Μάικλ ήταν ένας πολυπρόσωπος σμολ φόργουορντ, παρά το χαμηλό ύψος για τη θέση του (1.99), κάνοντας πάμπολλες δουλειές πάνω στο παρκέ και εκμεταλλευόμενος την αθλητικότητά του. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρείται η κατάκτηση της Ευρωλίγκα το 2010 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έχοντας κομβικό ρόλο στο καταπληκτικό μοντέλο μπάσκετ που εφήρμοσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι το 2000, ο Μάικλ επιλέχθηκε στο νο.58 του ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς αλλά δεν έμελλε να αγωνιστεί στο NBA. Η καριέρα του περιελάμβανε παρουσίες στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική και, φυσικά, την Ισπανία, όπου κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα ως παίκτης της Μπάρτσα και της Ταού.

H τελευταία ομάδα της καριέρας του Μάικλ ήταν η αργεντίνικη Ατένας, όπου και πέρασε τις δύο τελευταίες σεζόν του στα παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…