Κεντρική NBA Απογοητευμένος με τον περιορισμό λεπτών ο Εμπίιντ
NBA

Απογοητευμένος με τον περιορισμό λεπτών ο Εμπίιντ

joel embiid 76ers

Ο Τζοέλ Εμπίιντ διαθέτει το ταλέντο και την πρώτη ύλη, ώστε να γράψει ιστορία και να γίνει ένας εκ των κορυφαίων σέντερ της σύγχρονης εποχής. Δύναμη, αθλητικότητα, εκτέλεση από μακριά, ποστ παιχνίδι, καθώς και άμυνα κοντά και μακριά από το καλάθι περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριό του αλλά η τρομερή του ευπάθεια στους τραυματισμούς του βάζει “χειρόφρενο” στην πλήρη επίδειξη των ικανοτήτων του.

Συγκεκριμένα, την περσινή σεζόν, ο Εμπίιντ είχε “κόφτη” χρόνου συμμετοχής ανά αγώνα στα 24 λεπτά, ξεπερνώντας τον ελάχιστα (25.4 λεπτά ανά παιχνίδι σε 31 ματς). Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν αναμένεται να έχει την ίδια εικόνα για τον “Process“, όπως επιβεβαίωσε κι ο προπονητής του, Μπρετ Μπράουν, με τον 23χρονο σούπερ-σταρ να δηλώνει απογοητευμένος!

“Δεν ήξερα τίποτα για αυτό! Είναι πολύ απογοητευτικό. Αισθάνομαι πολύ καλά κι εύχομαι αυτό να αλλάξει, βάσει της σημερινής αλλά και της αυριανής προπόνησης”, τόνισε ο Εμπίιντ, σύμφωνα με το NBC.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Εμπίιντ μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμη και σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Τη σεζόν 2016-17, είχε 20.2 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 2.5 τάπες ανά αγώνα ενώ, αν λάβει κανείς υπόψη τα στατιστικά του ανά 36 λεπτά, μπορούν να γίνουν συγκρίσεις ακόμη και με θρύλους του NBA (28.7 πόντοι, 11.1 ριμπάουντ, 3.5 τάπες ανά 36 λεπτά συμμετοχής!)

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιχνίδι των Φιλαδέλφια 76ερς για τη φετινή κανονική περίοδο θα λάβει χώρα εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς τα ξημερώματα της Πέμπτης (02:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…