Κεντρική Διεθνή Αναλυτικά τα νέα μέλη του Hall of Fame της FIBA

Αναλυτικά τα νέα μέλη του Hall of Fame της FIBA

fiba hall of fame 2017

Σε μια εξαίρετη τελετή, η οποία διεξήχθη στο House of Basketball της Ζυρίχης, η γενιά του 2017 εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA, περιλαμβάνοντας ορισμένες υπέρλαμπρες προσωπικότητες του παγκοσμίου στερεώματος.. Για πρώτη φορά, μάλιστα, συμπεριλήφθηκε και μια ολόκληρη… ομάδα ανάμεσα στους τιμώμενους, η οποία δεν είναι άλλη από την Dream Team του 1992!

“Είναι μεγάλη μας τιμή που εισάγουμε τις προσωπικότητες αυτές στο Hall of Fame της FIBA. Ο αντίκτυπός τους στο άθλημα έχει βοηθήσει στην εξάπλωση αυτού και στις 4 γωνιές του πλανήτη”, ανέφερε ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε και συνέχισε λέγοντας: “Το 2017 είναι μια σημαντική χρονιά, καθώς είναι η 85η επέτειος της FIBA και η 10η του Hall of Fame. Επίσης, έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η Dream Team εντυπωσίασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Συνήθως δεν εισάγουμε ομάδες στο Hall of Fame αλλά κάναμε μια εξαίρεση για αυτούς!”

Η φουρνιά του 2017 περιλαμβάνει εξέχουσες προσωπικότητες, με τον Σακίλ Ο’Νιλ να είναι η κορυφαία εξ αυτών, αν και δεν κατάφερε να δώσει το παρών. Ο σπουδαίος, Τόνι Κούκοτς και ο μύθος της προπονητικής, Ντούσαν Ίβκοβιτς “έλαμψαν” με την παρουσία τους, όπως και ο θρύλος της Νέας Ζηλανδίας, Πέρο Κάμερον.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη, ξεχωρίζει, φυσικά, ο Βάλντις Βάλτερς, με τον Λετονό “μπόμπερ” να σαρώνει τα μετάλλια με τη Σοβιετική Ένωση αλλά και ο Μίκι Μπέρκοβιτς, ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ισραηλινού μπάσκετ. Τη λίστα συμπληρώνει η Βόσνια, Ραζίγια Μουγιάνοβιτς, η οποία αποτέλεσε παίκτρια-ορόσημο τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…