Κεντρική Διεθνή “Αγαπώ το μπάσκετ, γεννήθηκα για αυτό”

“Αγαπώ το μπάσκετ, γεννήθηκα για αυτό”

doncic

Ο Λούκα Ντόνσιτς έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλά με τις εμφανίσεις του στο φετινό Ευρωμπάσκετ και πλέον ετοιμάζεται ολοταχώς για την έναρξη της νέας περιόδου της Ευρωλίγκα. Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης και αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για το μπάσκετ, ενώ σχολίασε ακόμη τον ώριμο τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σλοβένου:

“Νομίζω ότι είναι ένα δώρο. Γεννήθηκα για να παίζω μπάσκετ. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να παίζεις μπάσκετ με το μυαλό. Πρέπει να είσαι έξυπνος και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Είναι πολύ σημαντικό αλλά για εμένα είναι πολύ φυσιολογικό. Δεν σκέφτομαι αρκετά για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στην σωστή στιγμή. Παίζω καλύτερα όταν δεν σκέφτομαι για το τι πρέπει να κάνω και τι θα συμβεί αν χάσω κάποιο σουτ. Όταν σκέφτεσαι πολύ δεν παίζει τόσο καλά και απολαμβάνεις το παιχνίδι. Είναι καλύτερα έτσι και θεωρώ πως τα καλύτερα παιχνίδια μου τα έκανα όταν προσπάθησα απλά να διασκεδάσω.

Πάντοτε έπαιζα και προπονούμουν με μεγαλύτερα και πιο έμπειρα από εμένα παιδιά. Πολλά από αυτά ήταν πιο μεγάλα και πιο γρήγορα, για αυτό και εγώ έπρεπε να τους νικήσω με το μυαλό μου. Υπάρχει πιθανότητα να κάνω κάποια λάθη. Όταν γίνεσαι διάσημος συμβαίνει αυτό. Εγώ πρέπει να μείνω προσγειωμένος και να συνεχίσω την πορεία μου. Προπόνηση, προπόνηση και πάλι προπόνηση. Επίσης σημαντική είναι και η σωστή διατροφή.

Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να μιλούν για σένα με καλά λόγια, όμως προσπαθώ να μην επηρεάζομαι και να μένω συγκεντρωμένος στο μπάσκετ και την ομάδα μου. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το καλύτερο μέρος που θα μπορούσα να βρίσκομαι, και είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Όλοι με ρωτούν αν αισθάνομαι πίεση, όμως εγώ πιστεύω πως πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι. Γεννήθηκα για να παίζω και το αγαπώ αυτό. Αγαπώ το μπάσκετ και δεν υπάρχει καμία πίεση όταν κάνεις αυτό που αγαπάς. Πρέπει να αισθάνομαι ότι το απολαμβάνω. Όταν έρχεσαι στο σημείο να μην το απολαμβάνεις, τότε κάτι πάει λάθος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…