Κεντρική Elite League Α2: Η κορυφαία πεντάδα της πρώτης αγωνιστικής!

Α2: Η κορυφαία πεντάδα της πρώτης αγωνιστικής!

clark1

Η πρώτη αγωνιστική της Α2 ολοκληρώθηκε και το eBasket.gr ανέδειξε την κορυφαία πεντάδα της πρώτης στροφής του πρωταθλήματος. Σ’ αυτή δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκεται ο “καυτός” Κίκι Κλαρκ, ο κομβικός Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος, ο “μπόμπερ” Νίκος Τσούτσος και οι “πύργοι” Γιώργος Μπάκας και Πέτρος Μελισσαράτος. Όσο για τον κορυφαίο προπονητής της πρεμιέρας, αυτός ήταν ο Κώστας Σορώτος.

Η κορυφαία πεντάδα:

1) Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος (Χολαργός)

Ο πολύπειρος γκαρντ του Χολαργού πραγματοποίησε πληθωρική εμφάνιση κόντρα στην Καρδίτσα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του Στέργιου Κουφού στη νίκη. Ο Έλληνας τεχνικός τον άφησε στο παρκέ για 38 λεπτά (απουσία και του Άγγελου Τσάμη) κι αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, μετρώντας 23 πόντους (2/3 βολές, 3/5 δίποντα, 5/11 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

2) Κίκι Κλαρκ (Περιστέρι)

Ο Αμερικανός killer του Περιστερίου έβγαλε τα… πιστόλια του στη Λάρισα, εκτελώντας την ΑΕΛ πίσω από τη γραμμή των 6,75. Μέτρησε 31 πόντους με 9/9 τρίποντα σε 14 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος χαλάρωσε, με τον Νίκο Καραγιάννη να τον αφήνει στο παρκέ μόνο για 5 λεπτά, μιας και το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ο Κίκι Κλαρκ είναι με διαφορά ο κορυφαίος ξένος παίκτης του πρωταθλήματος και φρόντισε να το αποδείξει από την πρώτη αγωνιστική.

3) Νίκος Τσούτσος (Εθνικός)

Ο 35χρονος φόργουορντ του Εθνικού εκτέλεσε την Καστοριά από την περιφέρεια, πετυχαίνοντας 21 πόντους με 7/9 τρίποντα. Ο πολύπειρος άσος των Πειραιωτών είναι δεινός εκτελεστής, με τους Πειραίωτες να καλύπτουν ιδανικά το καλοκαίρι το κενό του Νίκου Κόκκαλη.

4) Γιώργος Μπάκας (Μαρούσι)

Τι κι αν έχει πατήσει τα 37, ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, οδηγώντας το Μαρούσι στη νίκη επί του Αρκαδικού στην πρεμιέρα της Α2. Ο παίκτης του Κώστα Κεραμιδά ήταν άχαστος κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης, πετυχαίνοντας 19 πόντους με 1/1 βολές και 9/9 δίποντα σε μόλις 16:45 λεπτά συμμετοχής.

5) Πέτρος Μελισσαράτος (Παπάγου)

Ο “πύργος” των “στρατηγών” δήλωσε “παρών” στο “Δαΐς”, οδηγώντας μαζί με τον Φακοπουλίδη τον Παπάγου στο διπλό στην έδρα του Δούκα. Ο 24χρονος άσος, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πανιωνίου, κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, μετρώντας 21 πόντους (7/8 βολές, 7/8 δίποντα), 3 ριμπάουντ μία ασίστ και 4 κοψίματα.

Προπονητής της αγωνιστικής: Κώστας Σορώτος

Ο πολύπειρος τεχνικός του Παπάγου κατηύθυνε μαεστρικά την ομάδα του στο “Δαΐς”, πανηγυρίζοντας το σπουδαίο διπλό. Οι “στρατηγοί” και το πανίσχυρο Περιστέρι, άλλωστε, ήταν οι μοναδικές ομάδες που κατάφεραν να γευτούν τη χαρά της εκτός έδρας νίκης στην πρώτη αγωνιστική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…