Κεντρική Eurobasket Βοροντσέβιτς: “Θέλαμε να κληρωθούμε με την Ελλάδα

Βοροντσέβιτς: “Θέλαμε να κληρωθούμε με την Ελλάδα

andrey vorontsevich

andrey vorontsevich

Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς μίλησε για την αναμέτρηση της Ρωσίας με την Ελλάδα στα προημιτελικά του Eurobasket, με τον Ρώσο φόργουορντ να τονίζει ότι η ομάδα του Μπαζάρεβιτς ήθελε να αγωνιστεί με τη “γαλανόλευκη”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ευρεία νίκη: “Δεν το σκεφτόμαστε, θέλαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Ο κόουτς μοίρασε τον χρόνο και μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Όσοι ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν ενέργεια και για μας όλα ξεκινούν από την άμυνα”.

Για τον προημιτελικό με την Ελλάδα: “Θέλαμε να κληρωθούμε με την Ελλάδα. Είμαστε πολύ καλές ομάδες, γνωριζόμαστε από την Ευρωλίγκα και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Θα είναι σπουδαίο παιχνίδι και δύσκολο και για τους δύο”.

Για το ποιον παίκτη θα πρέπει να περιορίσουν: “Όλοι μπορούν να σκοράρουν και να είναι ηγέτες. Ακόμα και όσοι δεν βάζουν πολλούς πόντους, συνεισφέρουν στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Πρέπει γενικά να τους σταματήσουμε”.

Για την ήττα το 2005: “Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν μένει εκεί. Παίζουμε για το σήμερα”.

Για τη νίκη της Ελλάδας: “Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Δεν το παρακολούθησα, αλλά είδα το αποτέλεσμα. Είναι δυνατή ομάδα η Ελλάδα, αλλά στο τουρνουά υπάρχουν γενικά καλές ομάδες. Όπως, η Γερμανία που νίκησε τη Γαλλία. Όταν παίζεις ομαδικά, τότε μπορεί να πετύχεις”.

Για τον Σβεντ: “Έχει μεγάλο ταλέντο και κατάλαβε ότι έπρεπε να βοηθήσει στην άμυνα. Έπαιξε πολύ καλύτερα όταν αρχίσαμε να τον υποστηρίζουμε στο ματς. Καταλαβαίνουμε το παιχνίδι του και όπως είδατε έβγαλε σημαντικές ασίστ. Του μιλάμε και του ζητάμε να πασάρει και να μην είναι ατομιστής. Είναι επιθετικός παίκτης και πρέπει να τον στηρίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…