Κεντρική Eurobasket Τίμα: “Δύσκολο να μας σταματήσουν”

Τίμα: “Δύσκολο να μας σταματήσουν”

Jannis Timma Latvia Letonia Eurobasket

Jannis Timma Latvia Letonia Eurobasket

Ο Γιάνις Τίμα αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της “πυραυλοκίνητης” Λετονίας, η οποία έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις της στο Eurobasket. Ο άσος της Μπασκόνια μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για την αναμέτρηση με τη Σλοβενία και για τους στόχους των Λετονών στη διοργάνωση.

“Είμαι μεγαλύτερος και πιο ώριμος. Κάθε καλοκαίρι δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να γίνω καλύτερος. Σίγουρα, είναι πιο εύκολο όταν έχεις ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών γύρω σου, από τους οποίους μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα και να βελτιωθείς. Γενικά είμαστε μία απίστευτα δύσκολη ομάδα να σταματήσει κανείς, επειδή έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Αν ο αντίπαλος επικεντρωθεί σε έναν, τότε θα βρεθούν άλλοι ελεύθεροι, με την ίδια ικανότητα στην επίθεση. Εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να κυκλοφορούμε σωστά τη μπάλα, περιμένοντας να βρεθεί η καλύτερη επιλογή. Είμαστε ένα γκρουπ καλών παικτών, που παίζει σκληρά σε κάθε κατοχή, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Προσπαθούσε συνεχώς να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον κι αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό”, τόνισε αρχικά ο Τίμα.

Για το παιχνίδι με τη Σλοβενία τόνισε: “Το δίδυμο Ντράγκιτς – Ντόντσιτς είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το ματς, αλλά έχουμε κι εμείς σπουδαίους γκαρντ. Θα είναι πολύ καλό παιχνίδι. Είμαστε όλο και καλύτεροι όσο περνάει το τουρνουά κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι”.

Για το αν στόχος της Λετονίας είναι το βάθρο: “Δεν το φωνάζουμε και κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Όλες οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε εδώ για να παίξουμε. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε! Αυτό που θέλω να ελπίζω είναι πως θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια συμπεριφορά εντός κι εκτός παρκέ και πως θα παραμείνουμε ενωμένοι ως ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…