Κεντρική Eurobasket Τα “μαγικά” του Σβεντ εναντίον της Κροατίας! (vid)

Τα “μαγικά” του Σβεντ εναντίον της Κροατίας! (vid)

aleksei shved russia

aleksei shved russia

Ο Αλεξέι Σβεντ έχει ανταποκριθεί πλήρως στον ρόλο του ηγέτη της Εθνικής Ρωσίας, πραγματοποιώντας το κορυφαίο τουρνουά της καριέρας του. Ο άσος της Κίμκι κατέστρεψε κάθε αμυντικό πλάνο της Εθνικής Κροατίας, χάρη στις δημιουργίες και τις εκτελέσεις του, οδηγώντας την ομάδα του στον απόλυτο θρίαμβο και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Συγκεκριμένα, ο Σβεντ ολοκλήρωσε το ματς με 27 πόντους, 4 ριμπάουντ και 12 ασίστ σε λεπτά συμμετοχής, έχοντας 7/16 σουτ, 10/12 βολές και μονάχα 1 λάθος! Η πλειοψηφία της δράσης του έλαβε χώρα από την κορυφή, βρίσκοντας στο κατάλληλο timing τους συμπαίκτες του μετά το πικ-εν-ποπ ή το πικ-εν-ρολ. Σε αρκετές περιστάσεις επέλεγε να πάει μόνος του μέχρι το καλάθι ή να σουτάρει μετά από ντρίμπλα ενώ δημιουργούσε προϋποθέσεις για σκορ και στο τρανζίσιον.

Όπως γίνεται κατανοητό, οι περιφερειακοί της Εθνικής Ελλάδος θα έχουν μπόλικη δουλειά να κάνουν επάνω στο μαρκάρισμά του στον επικείμενο προημιτελικό (13/9, 18:45), με τον Σβεντ να συνδυάζει σουτ, μέγεθος, αθλητικότητα και court-vision σε εξαιρετικό βαθμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…