Κεντρική Eurobasket Τα highlights της πιο “αστραφτερής” πεντάδας (vids)

Τα highlights της πιο “αστραφτερής” πεντάδας (vids)

eurobasket all 5

eurobasket all 5

Το φετινό Ευρωμπάσκετ ανέδειξε πληθώρα πρωταγωνιστών κι έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες πρώτου μεγέθους να αποδείξουν ότι έχουν τις ικανότητες να επωμιστούν το βάρος του ηγέτη και να καθοδηγήσουν εκ του ασφαλούς τις ομάδες τους. 5 εξ αυτών συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, με τη FIBA να αφιερώνει από ένα βίντεο στον καθένα.

Ο Πάου Γκασόλ κατόρθωσε να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ευρωμπάσκετ και να κατακτήσει το 7ο μετάλλιό του στην εν λόγω διοργάνωση. Παρά τα 37 του χρόνια, ο θρυλικός Ισπανός έδειξε ότι παραμένει φόβητρο τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, ολοκληρώνοντας το τουρνουά με 17.4 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν το απόλυτο επίκεντρο των Σέρβων, στον δρόμο τους για το αργυρό μετάλλιο. Ο γκαρντ των Κινγκς σάρωνε κατ’εξακολούθηση στο πικ-εν-ρολ αλλά και σε φάσεις απομόνωσης, έχοντας 20.4 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε κάθε παιχνίδι.

Ο Αλεξέι Σβεντ πραγματοποίησε το πιο ώριμο και μεστό τουρνουά της καριέρας του, καθοδηγώντας τη Ρωσία στην 4η θέση. Ο γκαρντ της Κίμκι ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 24.3 πόντους ανά αγώνα ενώ μοίραζε και 5.9 ασίστ ανά παιχνίδι, συνδυάζοντας ιδανικά την εκτελεστική δεινότητα με τις οργανωτικές αρετές.

Ο Λούκα Ντόντσιτς απέδειξε γιατί θεωρείται το κορυφαίο ταλέντο της σύγχρονης ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εντυπωσιάζοντας με τις all-around ικανότητές του. Ο 18χρονος άσος είχε 14.1 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ ανά αγώνα, έχοντας “τρομακτική” συμβολή στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Σλοβενίας.

Για το τέλος έμεινε ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο κορυφαίος παίκτης αυτού του τουρνουά. Φορώντας τον “μανδύα” του ηγέτη και συνθέτοντας μια τρομερή back-court μαζί με τον Ντόντσιτς, ο “Dragon” είχε 22.6 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 5.1 ασίστ ανά παιχνίδι, διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά του!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…