Κεντρική Eurobasket Σβεντ: “Επέστρεψα για να κάνουμε κάτι μεγάλο”

Σβεντ: “Επέστρεψα για να κάνουμε κάτι μεγάλο”

alexey shved russia 2

alexey shved russia 2

Παρά την καταπληκτική του απόδοση και την απόλυτη κυριαρχία του πάνω στο παρκέ, ο Αλεξέι Σβεντ προτίμησε να σταθεί στο ανασταλτικό κομμάτι, όσον αφορά την απίθανη εμφάνιση της Εθνικής Ρωσίας και τη νίκη επί της Κροατίας. Οι Ρώσοι προκρίθηκαν με εμφατικό τρόπο στα προημιτελικά, με τον 28χρονο γκαρντ να τονίζει ότι επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με σκοπό κάποια μεγάλη διάκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σβεντ στη μεικτή ζώνη: “Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή μας και είμαστε πάρα πολύ καλά διαβασμένοι. Παρά τους 78 πόντους που δεχτήκαμε, νομίζω ότι κάναμε το καλύτερο αμυντικό μας παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλή επιθετικά. Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου και για την προσωπική μου απόδοση. Αυτό που μετράει είναι η ομαδική δουλειά. Γύρισα στην Εθνική Ρωσίας για να πετύχουμε ξανά κάτι μεγάλο“.

Όπως είναι προφανές, ο Σβεντ ερωτήθηκε και για τον επικείμενο αγώνα των Ρώσων εναντίον της Ελλάδας, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης αλλά ο σταρ της ομάδας πέταξε το “μπαλάκι” στον κόουτς, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς: “Δεν έχω να πω κάτι για την Ελλάδα. Αυτός που είναι αρμόδιος να σας μιλήσει για τον επόμενο αντίπαλό μας είναι ο προπονητής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…