Κεντρική Ασίστ Shadow Προμηθέας για Ευρωλίγκα!

Προμηθέας για Ευρωλίγκα!

promitheas 2

promitheas 2

Ο Προμηθέας στην… Ευρωλίγκα της νέας περιόδου; Μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε το παραπάνω ερώτημα εκτός τόπου και χρόνου, γιατί μπορεί να πέσετε έξω. Κι αυτό, διότι όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Match“, είναι πολύ πιθανό ο Προμηθέας να δώσει το παρών στην κορυφαία αυτή Ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση. Όχι φυσικά σε επίπεδο ανδρών, εκεί όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟ έχουν θέσεις “καπαρωμένες”, αλλά στην αντίστοιχη διοργάνωση των… μικρών, δηλαδή την Ευρωλίγκα των εφηβικών ομάδων.

Διοργάνωση στην οποία πέρυσι την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Παναθηναϊκός στον όμιλο της Οσπιταλέτ, μαζί με την Μπαρτσελόνα (Πρωταθλήτρια Ευρώπης), την Άλμπα Βερολίνου, την Τσεντεβίτα, την Μπανταλόνα, την Γκραν Κανάρια, την Οσπιταλέτ (διοργανώτρια) και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, με τους “πράσινους” να μην καταφέρνουν να προκριθούν στο φάιναλ-φορ.

Φέτος, ο Προμηθέας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να είναι η ομάδα που θα συμμετάσχει από τη χώρα μας. Είναι έτοιμος να καταθέσει πλήρη φάκελο με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωλίγκα και αισιοδοξεί ότι θα πάρει το ο.κ. για να μπει στην κληρωτίδα στα τέλη του μήνα και να πληροφορηθεί τον όμιλο και τους αντιπάλους του. Η Ευρωλίγκα των “μικρών” όπως αποκαλείται η διοργάνωση, διεξάγεται στην α’ φάση σε τέσσερις ομίλους, με την πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας του καθενός να προκρίνεται στο φάιναλ-φορ, που διεξάγεται στον ίδιο τόπο με το αντίστοιχο των ανδρών (φέτος θα γίνει στο Βελιγράδι).

Φυσικά για τον Προμηθέα και αν τελικά πάρει το ο.κ. από την Ευρωλίγκα για να δώσει το παρών, θα είναι ένα εξαιρετικά σπουδαίο γεγονός για τον σύλλογο και ειδικά τις υποδομές του, στις οποίες από την πρώτη στιγμή δίνει ένα ξεχωριστό βάρος. Σε καθαρά αγωνιστικά επίπεδα, στόχος της ομάδας του Ανδρέα Κεσαπίδη, είναι οι παίκτες του να αποκομίσουν τεράστιες εμπειρίες από μια τέτοια συμμετοχή και κόντρα σε μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και για το λόγο αυτό η όλη προσπάθεια γίνεται συντονισμένα για να ανάψει το πράσινο φως συμμετοχής από τους διοργανωτές. Μάλιστα, για το θέμα αυτό, πρόσφατα έγινε ευρεία σύσκεψη παραγόντων στον Προμηθέα με την παρουσία και του προέδρου του ερασιτέχνη, Βαγγέλη Λιόλιου.

Πηγή: matchnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…