Κεντρική Eurobasket “Πιο δύσκολος αντίπαλος για τη Ρωσία η Ελλάδα”

“Πιο δύσκολος αντίπαλος για τη Ρωσία η Ελλάδα”

vitaly nosov

vitaly nosov

Τις τελευταίες ημέρες, οι απόψεις δίνουν και παίρνουν, σχετικά με τις “μάχες” των εθνικών ομάδων στη νοκ-άουτ φάση του Ευρωμπάσκετ, με πάμπολλους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει το άθλημα να τοποθετούνται, όσον αφορά τη δική τους εκτίμηση για τη μελλοντική εξέλιξη των πραγμάτων. Μπορεί ορισμένες δηλώσεις (σ.σ Τόμας Πατσέσας) να έχουν ξενίσει το ελληνικό κοινό, ελέω της σφοδρής κριτικής προς το πρόσωπο του Κώστα Μίσσα αλλά υπάρχουν και πιο μετριοπαθείς απόψεις, όπως αυτές του παλαίμαχου Ρώσου σέντερ, Βιτάλι Νόσοφ.

Ο Νόσοφ, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής Ρωσίας κατά τη δεκαετία του ’90, κατακτώντας δύο ασημένια μετάλλια, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να θέσει περισσότερα προβλήματα στους Ρώσους, σε σχέση με τους Κροάτες: “Πιστεύω πως οι Έλληνες έχουν καλύτερη άμυνα από τους Κροάτες. Κυριάρχησαν απέναντι στη Λιθουανία παρότι δεν ήταν το φαβορί, όπως δεν ήμασταν κι εμείς απέναντι στην Κροατία. Θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος για μας, αλλά είμαι σίγουρος πως ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και το σταφ του θα κάνουν εξαιρετική προετοιμασία και θα βρουν πώς να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα. Θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο η αντιμετώπιση του Σβεντ αλλά και του Μοζγκόφ, γιατί η Ελλάδα περνά πολύ την μπάλα κοντά στο καλάθι “, τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το gursesintour.com.

Ταυτόχρονα, ο Νόσοφ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την ομάδα της πατρίδας του, τονίζοντας ότι μπορεί να φθάσει μέχρι και το χρυσό μετάλλιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…