Κεντρική Eurobasket Παπαγιάννης: “Επανεκκίνηση”

Παπαγιάννης: “Επανεκκίνηση”

papagianis ellada slovenia

papagianis ellada slovenia

Η Εθνική Ελλάδας πήρε τον τελικό με την Πολωνία και προκρίθηκε στη φάση των “16” του Eurobasket, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία το Σάββατο (9/9, 21:30, ΕΡΤ) στην Πόλη.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη νίκη επί της Πολωνίας και την αναμέτρηση με τη Λιθουανία.

“Θέλαμε πολύ τη νίκη. Θέλαμε να πάμε στην Τουρκία. Ήταν ο βασικός μας στόχος από την αρχή. Και το πετύχαμε μέσα από αυτή τη νίκη την τελευταία μέρα”, τόνισε αρχικά ο Έλληνας σέντερ.

Έξω από την ομάδα μπορεί να ακούγονταν πολλά, αλλά ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως “ο καθένας από εμάς, από τον κόουτς μέχρι το τελευταίο μέλος της αποστολής πίστευε πολύ σε αυτή τη νίκη” και πρόσθεσε: “Όλοι με τον τρόπο τους βοήθησαν, έδωσαν μόνο το καλύτερο για να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο όπως εξελίχθηκε η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα σημαντικό”.

Πώς ήρθε αυτή η νίκη στο πιο καθοριστικό τελικά παιχνίδι της Α’ Φάσης, απέναντι στην Πολωνία; “Παίξαμε καλή άμυνα όταν χρειάστηκε, αντιδράσαμε σωστά όταν μας πλησίασαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ γενικότερα είχαμε εξαιρετικό σουτ τριών πόντων, κάτι που μας βοήθησε ψυχολογικά και πρακτικά φυσικά, αφού πήραμε τη διαφορά”.

Η συνέχεια ένα ταξίδι που διαρκεί κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες από το Ελσίνκι ως την Κωνσταντινούπολη και το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Λίγη ξεκούραση χθες το βράδυ, ελάχιστη σήμερα, καθώς υπάρχει και προγραμματισμένη προπόνηση το απόγευμα στο Σινάν Ερντέμ που θα φιλοξενήσει την τελική φάση και συνέχεια: “Έχουμε την πτήση για Κωνσταντινούπολη και μας περιμένει και δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε όλα τα λάθη μας, τι έχουμε κάνει εδώ στην Φινλανδία και να προχωρήσουμε όπως θέλουμε. Ξεχνάμε τι έγινε εδώ από πλευράς αποτελεσμάτων, κάνουμε την επανεκκίνησή μας και εστιάζουμε στη Λιθουανία. Θα τη δούμε στο βίντεο, θα δούμε τι κάνουν κι αυτοί καλά και τι λάθος και θα προχωρήσουμε ανάλογα”.

Ο Παπαγιάννης δεν κάνει τον κόπο καν να σταθεί στο τι έγινε μέχρι τώρα, πέρα από τα μαθήματα που έδωσε ο κάθε αγώνας ξεχωριστά: “Δεν έχει νόημα να γυρίσουμε στα χθεσινά, τα προχθεσινά ή σε οτιδήποτε άλλο. Για εμάς υπάρχει το από εδώ και πέρα. Σαν να ξεκινά μια καινούρια διοργάνωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…