Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Όταν ο Μπαζάρεβιτς “έστελνε” τον ΠΑΟΚ στον τελικό…

Όταν ο Μπαζάρεβιτς “έστελνε” τον ΠΑΟΚ στον τελικό…

bazarevic

bazarevicΗ Εθνική μας ομάδα θα “συναντήσει” στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ την Ρωσία, της οποίας τεχνικός είναι ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς. Αυτό μας δίνει μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε το πέρασμα του τελευταίου από τον ΠΑΟΚ… Ο Μπαζάρεβιτς είχε ντυθεί στα ασπρόμαυρα την σεζόν 1999-2000 έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό και γενικά η μετακίνησή του στον “Δικέφαλο” είχε προκαλέσει… θόρυβο.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, “θόρυβο” είχε προκαλέσει και η ελληνοποίησή του. Το ελληνικό διαβατήριο που είχε πάρει για να παίξει στον ΠΑΟΚ ακυρώθηκε μετά το τέλος εκείνης της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις για το πώς “βγήκαν” τα έγγραφα από το προξενείο του Νοβοροσίσκ ώστε να αγωνιστεί ως… Ελληνας στον “Δικέφαλο” ο Μπαζάρεβιτς (λέγεται ότι πήρε το διαβατήριο γιατί είχαν “ανακαλυφθεί” ελληνικές ρίζες του από τον… Βόλο).

bazarevic 2Οσο για την αγωνιστική προσφορά του στον ΠΑΟΚ; Δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν oι “ασπρόμαυροι” βάσει των -μεγάλων- ικανοτήτων που είχε δείξει πριν μετακομίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην κανονική περιόδο του πρωταθλήματος ο Μπαζάρεβιτς είχε 4,7 πόντους μέσο όρο. Στα πλέι οφ ήταν βελτιωμένος και το -ικανοποιητικό- ματς του νυν τεχνικού της Ρωσίας που… δεν ξεχνιέται, ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό στο Παλέ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην ημιτελική φάση τους “ερυθρόλευκους” με 87-67, είχε κάνει το 2-0 στις νίκες και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος.

Για να “έρθει” εκείνη η νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Μπαζάρεβιτς είχε παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Τελείωσε το ματς με 12 πόντους (σε σχεδόν 10 λεπτά συμμετοχής), με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές (έδωσε και μια ασίστ). Μάλιστα όταν το σκορ ήταν 60-58 υπέρ των “ασπρόμαυρων”, είχε πετύχει δύο συνεχόμενα τρίποντα και “ανέβασε” την διαφορά στους οχτώ πόντους. Κάπου εκεί είχαν μπει οι βάσεις για την νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ, με τον Μπαζάρεβιτς με την απόδοσή του να “στέλνει” τον “Δικέφαλο” στον τελικό (ήταν σημαντική η προσφορά του στο να “ανοίξει” την διαφορά ο ΠΑΟΚ και όταν έγινε αυτό, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να “αντιδράσει”). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετέπειτα δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό και έχασε τον τίτλο με 0-3 ήττες.

*Δείτε τα δύο σερί -καθοριστικά- τρίποντα του Μπαζάρεβιτς στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, από το συνδρομητικό κανάλι είχε γίνει γνωστό πως ο τίτλος του ΜVP του παιχνιδιού είχε “πάει” στον Ρώσο) ξεκινώντας το βίντεο από το 6:34

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …