Κεντρική Eurobasket Ο φιλόδοξος Γκασόλ και τα ιστορικά ρεκόρ του

Ο φιλόδοξος Γκασόλ και τα ιστορικά ρεκόρ του

pau gasol press conference

pau gasol press conference

Ο Πάου Γκασόλ αποτελεί ήδη μια από τις κορυφαίες φιγούρες στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ, χάρη στα ατελείωτα κατορθώματά του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Έχοντας κατακτήσει 6 μετάλλια στην εν λόγω διοργάνωση (3 χρυσά, 2 ασημένια, 1 χάλκινο), 2 βραβεία MVP (μόνο ο Κρέζιμιρ Τσόσιτς έχει 3) και απέχοντας μονάχα 61 πόντους από την πρώτη θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, ο 37χρονος σταρ μοιάζει έτοιμος για ακόμη μια “περιπέτεια” σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με σκοπό την ομαδική επιτυχία αλλά και την ενίσχυση της, ήδη, αμύθητης κληρονομιάς που έχει αφήσει.

“Η ομάδα μας είναι πολύ φιλόδοξη, πολύ ταλαντούχα και είμαστε όλοι καλοί φίλοι. Ήρθαμε εδώ για να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να νικήσουμε”, ήταν τα λεγόμενα του Γκασόλ στη μικτή ζώνη του γηπέδου “Polyvalent Hall”, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

Η Ισπανία θα κάνει ντεμπούτο στη φετινή διοργάνωση σήμερα απέναντι στο Μαυροβούνιο (17:45) αλλά οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων περιστράφηκαν και γύρω από το επικείμενο ντέρμπι με την Κροατία, από την οποία, μάλιστα, είχαν ηττηθεί στο “νήμα” κατά την περσινή Ολυμπιάδα. Ο Γκασόλ, όμως, δεν έθεσε θέμα εκδίκησης: “Δεν υπάρχει εκδίκηση. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι που χάσαμε. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε αυτή τη φορά επειδή θέλουμε να είμαστε πρώτοι και καλύτεροι“, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Γκασόλ έπλεξε το εγκώμιο του Ντάριο Σάριτς, ισχυριζόμενος ότι ο Κροάτης ίσως θα έπρεπε να είναι αυτός ο Ρούκι της Χρονιάς την περασμένη σεζόν στο NBA κι όχι ο Μάλκολμ Μπρόγκντον των Μιλγουόκι Μπακς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…