Κεντρική Elite League “Να είμαστε όπως πρέπει και να φτάσουμε στην άνοδο”

“Να είμαστε όπως πρέπει και να φτάσουμε στην άνοδο”

simtsak peristeri

simtsak peristeri

Το Περιστέρι πραγματοποίησε μια πολύ “ηχηρή” μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι, αποκτώντας τον Βασίλη Σίμτσακ. Ο Έλληνας σέντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, κάνοντας τον πρώτο απολογισμό για τη νέα σεζόν.

Ο πρώην παίκτης του Άρη δήλωσε χαρούμενος που είναι μέλος του Περιστερίου, ενώ αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας, τονίζοντας πως το χρειάζονται δίπλα τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Για τις νίκες με Λαύριο και Κύμη στο τουρνουά «Θανάσης Χριστοφόρου»:

 “Αυτή την περίοδο τα αποτελέσματα δεν λένε… κάτι. Το σημαντικό είναι ότι κάναμε πράγματα μέσα στο γήπεδο, τα οποία τα δουλεύουμε αυτές τις 3-3,5 εβδομάδες της προετοιμασίας και βγήκανε στο παρκέ.

Η ομάδα αποτελείται εκτός από έμπειρα και ποιοτικά παιδιά κι έτσι η κατανόηση των όσων ζητά ο προπονητής είναι πιο εύκολη και γρήγορη.

Από την άλλη, πρέπει να δούμε και τα πράγματα που κάνουμε λάθος και να μην επαναπαυτούμε στις νίκες. Παίζοντας με ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται στο πιο υψηλό επίπεδο, τα λάθη φαίνονται πιο έντονα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να δουλέψουμε στον υπόλοιπο χρόνο που μας απομένει για να τα διορθώσουμε.

Επειδή κάναμε δυο καλά αποτελέσματα δεν σημαίνει ότι είμαστε τέλειοι ή ότι έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε και πάνω σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά”.

 Για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας:

“Έχουμε μπει πλέον στην τέταρτη εβδομάδα από τότε που ξεκινήσαμε (σ.σ. 17/8) και το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε από το ξεκίνημα όλα τα παιδιά μαζί και δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Όπως είπα και πριν, έχουμε ένα σύνολο που στην πλειοψηφία του αποτελείται από  έμπειρους παίκτες με αποτέλεσμα στην προπόνηση να υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα.

Δεν έχουμε παίκτες που να τους νοιάζει μόνο το πώς θα σκοράρουν και να κοιτάνε τα στατιστικά τους κι αυτό είναι και το μυστικό, καθώς πρέπει να γίνουν κι άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο, όπως η άμυνα, τα ριμπάουντ, οι ασίστ, ενώ οι αντίπαλοι μας δεν μπορούν να επικεντρωθούν μόνο σε 1-2 παίκτες, αφού όλοι μπορούμε να βγάλουμε σκορ στην επίθεση.

Το να κοιτάς μόνο το σκοράρισμα, αυτό έχει πεθάνει… Είμαστε στο 2017! Στην ομάδα μας έχουμε παιδιά που κάνουν πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο κι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του συνόλου”.

Για την επικείμενη έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων με τον αγώνα κυπέλλου του Σαββάτου (16/9):

 “Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ, με δεδομένο ότι, καλώς ή κακώς, στο τέλος του δρόμου θα είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός αυτός που θα κατακτήσει το κύπελλο.

Εμείς πρέπει να το δούμε σαν ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι. Να μην προετοιμαστούμε σαν να παίζουμε έναν αγώνα νοκ άουτ χωρίς να υπάρχει αύριο…

Ο στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρος. Να είμαστε στο πρωτάθλημα αυτοί που πρέπει και να κατακτήσουμε την άνοδο, από κει και πέρα ότι παιχνίδι είναι πριν από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος να το αντιμετωπίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα, μεν, αλλά σαν κομμάτι της προετοιμασίας, δε.

Φυσικά και θα πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη, άλλωστε ο προσωπικός μας εγωισμός αλλά και ως ομάδας, μας επιβάλει να πηγαίνουμε για το καλύτερο δυνατό σε κάθε ματς, γιατί μέσα από τις νίκες χτίζεις χαρακτήρα ως ομάδα και μαθαίνεις να κερδίζεις κι από κει και πέρα, όπου μας βγάλει σε ότι αφορά το κύπελλο, που σαν θεσμό θα τον αντιμετωπίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα, αλλά χρειάζεσαι και τύχη για να προχωρήσεις”.

 Για τις προσδοκίες του από τον κόσμο της ομάδας:

“Ο κόσμος και η παρουσία του στο γήπεδο είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια μιας ομάδας κι ειδικά στο Περιστέρι, που υπάρχουν φίλαθλοι με μπασκετική παιδεία και κουλτούρα, οι οποίοι έχουν ζήσει σπουδαίες στιγμές, δημιουργώντας την τεράστια ιστορία αυτού του Συλλόγου.

Εμείς τους θέλουμε δίπλα μας σε κάθε αγώνα και εντός και εκτός έδρα και ειδικά στις δύσκολες στιγμές… Στα  εύκολα είναι όλα καλά, αλλά σε μια τόσο μεγάλη σεζόν σίγουρα θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές και εκεί είναι που χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε από την οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…