Κεντρική Γ' Εθνική “Να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία”

“Να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία”

niki

niki

Ο προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου, Γιάννης Τσακίρης και ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ και κόουτς της U-21, Νίκος Χρυσόγελος μίλησαν για το μοντέλο και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Η αγωνιστική περίοδος 2017-18 βρίσκεται προ των πυλών και η Νίκη Αμαρουσίου προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής της στο δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Στο μεταξύ, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Γιάννης Τσακίρης και ο τεχνικός διευθυντής – κόουτς της U-21, Νίκος Χρυσόγελος, φιλοξενήθηκαν στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM 94 όπου αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο. Μίλησαν για τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν και τη δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες.

Τι εστί, λοιπόν, Νίκη Αμαρουσίου; Τι μπορούμε να πούμε για την παρουσία της στα ευρύτερα μπασκετικά δρώμενα στα βόρεια προάστια;
Ν.Χ.: “Η Νίκη Αμαρουσίου είναι μια νέα, σχετικά, ομάδα. Ιδρύθηκε το 1991. Παρ’ όλα αυτά έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου. Κατάφερε από τα τοπικά πρωταθλήματα να φτάσει ως τη Β Εθνική. Πλέον έχουμε καθιερωθεί στη Γ Εθνική τα τελευταία χρόνια και στόχος είναι από εδώ κι εμπρός να κάνουμε μια νέα αρχή και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε ως την Α2. Σίγουρα δεν έχουμε την ιστορία του Γ.Σ. Αμαρουσίου. Οι περισσότεροι με αυτή την ομάδα μεγαλώσαμε, κι εγώ εκεί έπαιξα… Σίγουρα είναι καλό για εμάς και για την ευρύτερη περιοχή να υπάρχει μια τέτοια ομάδα αλλά κι εμείς από πλευράς οργάνωσης δεν υστερούμε! Με μικρά αλλά σταθερά βήματα προσπαθούμε σιγά-σιγά κι εμείς να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία”.

Τι χρειάζεται για μια ομάδα σαν τη Νίκη ώστε να σταθεί σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ Εθνικής;
Γ.Τ.: “Μπορεί να είμαι νέος στη Νίκη Αμαρουσίου όμως γνώριζα εκ των προτέρων ότι ο σύλλογος είχε μια σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια φτάνοντας μάλιστα ως τη Β Εθνική. Πριν αποδεχτώ την πρόταση, μέτρησα πολύ τα πράγματα υπό την έννοια ότι ήξερα πως υπάρχει καλή οργάνωση, ότι οι άνθρωποι που κινούνται γύρω από τη Νίκη αγαπούν την ομάδα και την αισθάνονται σαν οικογένειά τους. Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι ήμασταν σε πολύ δύσκολη θέση, η ομάδα εξασφάλισε την παραμονή της και αυτό που πλέον προσπαθούμε να πετύχουμε είναι να κάνουμε μια νέα αρχή ώστε ο σύλλογος να μπορέσει από εδώ και στο εξής να σταθεροποιηθεί και σιγά-σιγά να κοιτάξει λίγο ψηλότερα”.

Ποια είναι η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας της Νίκης Αμαρουσίου;
Ν.Χ.: “Θα μιλήσω για το κομμάτι των Ακαδημιών. Ο αρχικός και μεγάλος στόχος που τέθηκε πριν από τέσσερα χρόνια ήταν να οργανώσουμε τις Ακαδημίες διότι έχουμε μαζί μας πάρα πολλά παιδιά. Πλέον πιστεύω ότι διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα προγράμματα σε ό,τι αφορά τα τμήματα υποδομής στα βόρεια προάστια, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας όσο και στον αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν! Αυτός, ακριβώς, είναι ο στόχος. Να έρχονται, δηλαδή, παιδιά από τις Ακαδημίες και να στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα ώστε σιγά-σιγά να φτάνουν και στην ανδρική ομάδα. Φέτος, για παράδειγμα, μειώσαμε αρκετά τον μ.ό. ηλικίας σε σχέση με πέρσι και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο προκειμένου να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτά τα οποία θέλουμε”.

Αναφορικά στο αγωνιστικό κομμάτι, ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος και ποιες οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν;
Γ.Τ.: “Το καλοκαίρι έγιναν κάποιες αλλαγές, με την έννοια ότι δοκιμάσαμε πολλά παιδιά στη μεταβατική περίοδο. Νέα παιδιά τα οποία ήθελαν να διακριθούν κι εμείς θα τους δίναμε την ευκαιρία να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Εντοπίσαμε, λοιπόν, επτά παιδιά τα οποία συμμετέχουν πλέον στο ανδρικό τμήμα σαν ισότιμα μέλη κι όχι απλώς για να… συμπληρώνουν το ρόστερ μας. Ταυτόχρονα αποκτήσαμε κάποιους έμπειρους παίκτες που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν αλλά κι αυτοί έχουν κίνητρο ώστε να πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό που θέλω και προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες μου είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, να “δέσουμε” σαν ομάδα, να βγάζουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο παιχνίδι με παιχνίδι”.

Τι δουλειά γίνεται στις μικρές ηλικίες, με δεδομένο ότι η Νίκη Αμαρουσίου είναι ένας οργανισμός που δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι;
Ν.Χ.: “Εδώ θα πάρω μια πάσα από τον κόουτς. Το καταλαβαίνω γιατί το έζησα κι εγώ ως προπονητής στη Β Εθνική… Το κομμάτι, δηλαδή, των μικρών παικτών που έχει να κάνει κυρίως με τη νοοτροπία, κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε με τον κατάλληλο τρόπο. Τα τρία τελευταία χρόνια με την ομάδα U-21 έχουμε πάει πάρα πολύ καλά στο πρωτάθλημα Νέων. Όχι τόσο από πλευράς αποτελεσμάτων, ότι δηλαδή φτάνουμε στο Final-4 της διοργάνωσης, όσο ότι τα παιδιά δοκιμάζονται σε πολλά δυνατά παιχνίδια όπως αυτά με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Δούκα… Παίζοντας μπορούμε να διορθώνουμε κάποια πράγματα ώστε να τους έχουμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμους στο ανδρικό. Από κει και πέρα, φέτος έχουμε γυμναστή για όλες τις μικρές ηλικίες όπως επίσης από πλευράς μηχανημάτων είμαστε εξοπλισμένοι κι έτοιμοι να βοηθήσουμε τα παιδιά ώστε να μάθουν σωστά το μπάσκετ σε ένα γήπεδο-στολίδι της Κοκκινιάς, το οποίο ευχαριστούμε τον Δήμο Αμαρουσίου που μας το έχει παραχωρήσει και μπορούμε κι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας”.

Με τι θα είστε ικανοποιημένοι στο τέλος της χρονιάς;
Γ.Τ.: “Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς αν σωθεί γρήγορα η ομάδα και από κει και πέρα να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Η Γ Εθνική είναι μια… περίεργη κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενδεχομένως αρκούν 10 νίκες για να σωθείς, αλλά μπορείς να παίξεις στα μπαράζ με 14-15 νίκες! Μικρές λεπτομέρειες, λοιπόν, που μπορούν να κρίνουν την πορεία σου στο πρωτάθλημα. Για εμάς, επιτυχία θα είναι να “βγάλουμε” αυτά τα παιδιά που έχουμε επιλέξει ώστε να παίξουν μπάσκετ και να μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας όσο γρηγορότερα γίνεται”.

Πόσο σημαντικό είναι, επίσης, για έναν άνθρωπο του μπάσκετ να δουλεύει σε ένα σωματείο που ξέρει ότι είναι καλό “μαγαζί”, που δεν έχει εξωαγωνιστικά θέματα;
Ν.Χ.: “Αυτό, ακριβώς, είναι κάτι που έχει πετύχει η Νίκη Αμαρουσίου από τον πρώτο χρόνο που ιδρύθηκε, το 1991. Πραγματικά ακούς κάθε χρόνο το ίδιο! Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι όλοι οι άνθρωποι του Διοικητικού Συμβουλίου είναι κάθε μέρα στο γήπεδο! Για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει, μικρό ή μεγάλο, καθόμαστε, μιλάμε και βρίσκουμε πάντα τη λύση. Είμαστε θιασώτες της άποψης “το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν”. Ακόμα, όμως, κι αν προκύψει ένα θέμα στην πορεία, θα περάσουμε μια ώρα από τον προσωπικό μας χρόνο, θα τα βάλουμε κάτω, θα μιλήσουμε όλοι μαζί και θα βρούμε τη λύση. Η Νίκη Αμαρουσίου είναι μια ομάδα της γειτονιάς, της Κοκκινιάς. Οι φίλαθλοί μας είναι τα παιδιά των Ακαδημιών μας, το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Αν έλθει κάποιος να δει ένα παιχνίδι, θα νομίζει πως είναι σε… άλλη χώρα. Δεν βρίζουμε, χειροκροτάμε τον αντίπαλο, χειροκροτάμε τους δικούς μας παίκτες αν χάσουν. Υπάρχει μια παιδεία και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Το έχουμε καταφέρει, είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Γενικώς, είμαι της άποψης πως όταν κάνεις κάτι καλό, θα πάρεις πίσω κάτι καλό. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω πως θα πετύχουμε και τους στόχους μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Έκαναν την πρώτη «κίνηση» Σταυρούπολη και Ασπίδα. Δείτε τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστική…