Κεντρική Eurobasket “Μόνο με θαύμα θα παίξουν Ουίλσον και Κοϊβίστο με Ελλάδα”

“Μόνο με θαύμα θα παίξουν Ουίλσον και Κοϊβίστο με Ελλάδα”

jamar wilson finlandia eurobasket

jamar wilson finlandia eurobasket

Η Φινλανδία αντιμετωπίζει την Εθνική Ελλάδος, με τον Χέντρικ Ντέτμαν να δηλώνει πως μόνο με “θαύμα” θα παίξουν οι Τζαμάρ Ουίλσον και Μίκο Κοϊβίστο με τη “γαλανόλευκη”. Οι δύο παίκτες τραυματίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με την Πολωνία, και δεν προπονήθηκαν σήμερα.

Η πιθανή απουσία του νατουραλιζέ γκαρντ είναι τεράστιο πλήγμα για τους “οικοδεσπότες”, αφού η παρουσία του είναι κομβική για την ομάδα, ενώ με δικό του καλάθι, η Φινλανδία είχε κάνει την έκπληξη την πρώτη αγωνιστική, επικρατώντας της Γαλλίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χένρικ Ντέτμαν:

“Ο αριθμός των αγώνων που έχουν δώσει οι Έλληνες παίκτες στην Euroleague είναι 663, ενώ οι Φινλανδοί έχουν παίξε σε 130 ματς. Αυτό τα λέει όλα για το φαβορί, για την ποιότητα των παικτών και για την παράδοση του ελληνικού μπάσκετ. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η νέα γενιά παικτών είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, ακόμα και αν οι προηγούμενες γενιές διαφωνούν κάποιες φορές μαζί μου. Είναι δίκαιο να περιμένεις ότι το 2017 η ομάδα είναι καλύτερη σε σχέση με το 2013′

Στη συνέχεια πρόσθεσε:”Χθες δύο παίκτες μας τραυματίστηκαν, εγκατέλειψαν το παρκέ και δεν επέστρεψαν. Δεν μπορούσαν να προπονηθούν σήμερα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να τους έχουμε έτοιμους, αλλά για να παίξουν αύριο ελπίζουμε να γίνει ένα θαύμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…