Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μήτογλου στο eBasket.gr: “Έτοιμος να δικαιώσω τον προπονητή μου”

Μήτογλου στο eBasket.gr: “Έτοιμος να δικαιώσω τον προπονητή μου”

mitoglou panathinaikos 3

mitoglou panathinaikos 3

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου βίωσε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής του, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο. Στις 11 Ιουνίου έκλεισε τα 21 κι ενάμιση μήνα αργότερα έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με Παναθηναϊκό, ενώ συμμετείχε και για πρώτη φορά στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών.

Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ δουλεύει σκληρά στην προετοιμασία του “τριφυλλιού”, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι πανέτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Ο νέος άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στο eBasket.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις στους νταμπλούχους Ελλάδας, αλλά και για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

“Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι μέλος αυτού του συνόλου. Η ομάδα, όπως κάθε χρόνο, έχει υψηλούς στόχους. Θέλουμε και φέτος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, καθώς και να επιστρέψουμε στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Από την πλευρά μου, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τα πάντα, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου να παίρνει νίκες και να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της”, δήλωσε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, ο οποίος είναι ανυπόμονος να ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Όσο για το αν είναι έτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση, ο 21χρονος φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος.  “Νιώθω απόλυτα έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου“, υποστήριξε ο Μήτογλου και πρόσθεσε: “Θα κάνω ότι μπορώ για να δικαιώσω τον προπονητή που βρίσκομαι εδώ. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τη μεγάλη ευκαιρία που μου έχει δοθεί, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό”.

mitoglou panathinaikos

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου “άργησε” να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, μιας και είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Ανδρών.

“Είμαι 3 εβδομάδες στην ομάδα. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον Τσάβι Πασκουάλ για τον ακριβή ρόλο μου. Μέχρι τώρα προσπαθώ να δώσω ενέργεια στην ομάδα, να βοηθήσω στο αμυντικό κομμάτι και να πάρω στην επίθεση τα ελεύθερα μου σουτ”, τόνισε αρχικά ο Έλληνας άσος και πρόσθεσε:

“Όσον αφορά την ομάδα, είναι πολύ δυνατή. Υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ των παικτών. Σαν πρώτο συμπέρασμα από τα δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια που δώσαμε, είναι ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Είναι θέμα χρόνου να το κάνουμε. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μήτογλου αναφέρθηκε στην παρουσία του στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ.

“Έζησα μία τρομερή εμπειρία. Όνειρο κάθε νεαρού παιδιού είναι να παίξει στην Εθνική Ανδρών. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η κλήση μου στην Εθνική. Μακάρι να αγωνιστώ με τη “γαλανόλευκη” σε μία μεγάλη διοργάνωση. Περιμένω την ευκαιρία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…