Κεντρική Eurobasket Μαζικές αποχωρήσεις από την Εθνική Ισραήλ

Μαζικές αποχωρήσεις από την Εθνική Ισραήλ

lior eliyahu

lior eliyahu

Το “ταξίδι” της Εθνικής Ισραήλ στο φετινό Ευρωμπάσκετ ολοκληρώνεται σήμερα στον αγώνα εναντίον της Ουκρανίας (20:45), με τους οικοδεσπότες του Β’ομίλου να έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το τέλος του Ευρωμπάσκετ, όμως, αναμένεται να συνοδεύσουν αρκετές εξελίξεις, όσον αφορά την αποχώρηση παικτών από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς και του προπονητή, Έρεζ Έντελσταιν.

Συγκεκριμένα, μετά την αποτυχημένη του θητεία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Έντελσταιν αναμένεται να αποχωρήσει και από την Εθνική ομάδα, με τον παλιό μας γνώριμο, Όντεντ Κάτας να θεωρείται ως ο επικρατέστερος, ώστε να τον διαδεχθεί. Ο Κάτας, μάλιστα, οδήγησε την Εθνική Νέων στον τελικό του Ευρωμπάσκετ U20 εναντίον της Ελλάδας το φετινό καλοκαίρι.

Όσον αφορά τους παίκτες, οι Λιορ Ελιγιάχου και Γιοτάμ Χαλπερίν πρόκειται να πουν “αντίο” στην εθνική της χώρας τους, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ. Αμφότεροι, πάντως, έχουν υπηρετήσει την ομάδα από πολύ μικρή ηλικία (2003 ο Χαλπερίν, 2007 ο Ελιγιάχου), μετρώντας δεκάδες συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…