Κεντρική NBA ΛεΜπρόν: “Ο Τραμπ θέλει να μας διχάσει”
NBA

ΛεΜπρόν: “Ο Τραμπ θέλει να μας διχάσει”

donald trump lebron james

donald trump lebron james

Οι παίκτες του NBA αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι έχουν εμπεριστατωμένη άποψη για το πολιτικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ, καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα σε κάθε ευκαιρία. Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει πολλά τέτοια και μια σειρά γεγονότων έχει στρέψει τον κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη εναντίον του.

Η άρνηση του Στεφ Κάρι να παρευρεθεί στον Λευκό Οίκο εκνεύρισε τον Τραμπ, ο οποίος ακύρωσε οριστικά την πρόσκληση προς τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επιτέθηκε σφοδρά προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, αποκαλώντας τον “αλήτη“! Αρκετοί NBAers ακολούθησαν το παράδειγμά του και αναπαρήγαγαν το tweet αυτό, με έναν μίνι-“πόλεμο” να ξεσπά.

Ο ΛεΜπρόν, μάλιστα, αποφάσισε να μιλήσει πιο διεξοδικά, περιγράφοντας την κατάσταση στις ΗΠΑ και κάνοντας αναφορά στη σχέση του Τραμπ με τον αμερικανικό αθλητισμό.

“Είμαι λίγο εκνευρισμένος, επειδή ο τύπος που βρίσκεται στην εξουσία προσπαθεί να μας διχάσει ξανά. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη στο Σάρλοτσβιλ και τον διχασμό που το γεγονός αυτό προκάλεσε. Τώρα, όμως, εκνευρίζομαι περισσότερο επειδή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον αθλητισμό ως “σκαλοπάτι” για να μας διχάσει“, ήταν τα πρώτα λεγόμενα του ΛεΜπρόν.

“Όλοι ξέρουμε πόσο μας ενώνει ο αθλητισμός, πόσο πάθος περιέχει αλλά και ότι δημιουργεί φιλίες. Το ότι προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει για να μας διχάσει είναι κάτι που δεν μπορώ να ανεχτώ και δεν μπορώ να κάτσω ήσυχα”, συνέχισε ο “βασιλιάς” ενώ, αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον Κάρι αλλά και στην περιβόητη ιστορία με τον αθλητή του NFL, Κόλιν Κόπερνικ.

Τέλος, ο Τζέιμς έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας ότι το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε είναι “πολύ κρίσιμο” ενώ έκλεισε, λέγοντας ότι ήταν χρέος του να εκφράσει τη γνώμη του, βάσει της θέσης στην οποία βρίσκεται.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…