Κεντρική Eurobasket Κυρίαρχος για ακόμη μια φορά ο Γκασόλ (vid)

Κυρίαρχος για ακόμη μια φορά ο Γκασόλ (vid)

pau gasol spain

pau gasol spain

Παρά τα 37 του χρόνια, ο Πάου Γκασόλ παραμένει ένα τεράστιο σημείο αναφοράς, αποτελώντας τον πιο εμβληματικό παίκτη του φετινού Ευρωμπάσκετ, βάσει της κληρονομιάς που έχει αφήσει στις προηγούμενες διοργανώσεις. Ο σταρ των Σπερς συνεχίζει να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού, με τους δύσμοιρους Τσέχους να ψάχνουν μάταια τρόπους αναχαίτισής του στο χθεσινό ματς.

Ειδικότερα, ο Γκασόλ σημείωσε 26 πόντους σε μονάχα 20 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 9/10 σουτ και 7/7 βολές! Ακόμη, κατέβασε 8 ριμπάουντ, με τον αριθμό της αποδοτικότητάς του (efficiency) να φθάνει στο 35! Η αδύναμη φροντ-λάιν των Τσέχων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, με τον Γκασόλ να “διαλύει” τα αμυντικά τους πλάνα τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, σημειώνοντας συνεχώς εύκολους πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκασόλ απέχει μονάχα 25 πόντους από την θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ! Ο Τόνι Πάρκερ είναι αυτός που κάθεται στον “θρόνο” αλλά η κατάσταση αυτή αναμένεται να μεταβληθεί εντός των επόμενων ματς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…