Κεντρική Eurobasket Κιριλένκο: “Μεγάλο το ματς με την Ελλάδα, ελπίζω να νικήσουμε”

Κιριλένκο: “Μεγάλο το ματς με την Ελλάδα, ελπίζω να νικήσουμε”

andrei kirilenko

andrei kirilenko

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας και θρύλος του ρωσικού μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο, μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του θριάμβου της Ρωσίας εναντίον της Κροατίας. Η ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς θα βρει μπροστά της την Ελλάδα στη φάση των προημιτελικών του Ευρωμπάσκετ (13/9, 18:45), με τον “AK-47” να κάνει εκτενή αναφορά στην επικείμενη αυτή “μάχη”.

“Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, καθώς φτάσαμε πλέον στα προημιτελικά. Και οι δυο μας νικήσαμε ομάδες που παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, τη Λιθουανία και τη Ρωσία και ήταν από τα φαβορί της διοργάνωσης. Το στυλ με το οποίο αγωνίζεται η ελληνική ομάδα μοιάζει με το δικό μας. Παίκτες με μεγάλη εμπειρία που παίζουν στο κορυφαίο συλλογικό επίπεδο. Ξέρουν να παίζουν καλό μπάσκετ υπό πίεση. Περιμένω έναν καλό αγώνα με πολλές αλλαγές ρυθμού. Η Ελλάδα μπορεί να τρέξει, να κατεβάσει ρυθμό. Ο Πρίντεζης είναι εξαιρετικός, ο Μπουρούσης έκανε πολύ καλό παιχνίδι με τη Λιθουανία. Ελπίζω να νικήσουμε”, ήταν τα πρώτα λόγια του Κιριλένκο, ο οποίος μοιάζει να θεωρεί την Ελλάδα ως έναν ιδιαίτερα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Ακόμη, ο Κιριλένκο εξήρε την εξαιρετική χημεία των Ρώσων και τις άψογες συνεργασίες τους, τονίζοντας πως έλεγξαν τον ρυθμό του ματς από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν παρέλειψε, φυσικά, να κάνει ξεχωριστή αναφορά στον ηγέτη της ομάδας, Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος “οργιάζει” φέτος (23.7 πόντοι, 6.7 ασίστ ανά αγώνα): “Ωριμάζει συνεχώς. Όχι μόνο στα γίνεται εξαιρετικός παίκτης, που είναι κιόλας. Αλλά στο να γίνεται ηγέτης, που κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους, αυτό θέλω να βλέπω”.

Τέλος, ο Κιριλένκο τόνισε τη σπουδαιότητα της ύπαρξης έμπειρων παικτών και σπουδαίων προσωπικοτήτων στο ρόστερ μιας ομάδας, χρησιμοποιώντας κι ένα ελληνικό παράδειγμα: “Πάντα θες να έχεις παίκτες σαν τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη στην ομάδα σου. Ακόμα κι αν πάνε σαράντα χρονών. Έτσι έγινε και με τον Βίκτορ Χριάπα. Του είπα αν θες να είσαι στην εθνική ομάδα δεν είναι ανάγκη να παίξεις. Απλά θα είσαι στο ρόστερ. Σε τέτοιους αγώνες σαν αυτούς μπορούν να σε βοηθήσουν με τον τρόπο τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…