Κεντρική Eurobasket Καλάθης: “Ο καθένας μπορεί να κερδίσει το Ευρωμπάσκετ”

Καλάθης: “Ο καθένας μπορεί να κερδίσει το Ευρωμπάσκετ”

ethniki ellados elladas kalathis kalathes

ethniki ellados elladas kalathis kalathes

Μετά τις νίκες της Γεωργίας και της Φινλανδίας επί των Λιθουανίας και Γαλλίας, αντίστοιχα, ο Νικ Καλάθης δήλωσε πως ο καθένας μπορεί να κερδίσει το Ευρωμπάσκετ.

Ο παίκτης είπε χαρακτηριστικά: “Έλεγα στον Θανάση Αντετοκούνμπο, που είναι συγκάτοικός μου, πως είναι ένα πολύ ισορροπημένο το φετινό Ευρωμπάσκετ, μπορεί να το κερδίσει ο καθένας”.

Για το ματς κόντρα στη Γαλλία ανέφερε: “Είμαστε έτοιμοι. Η Γαλλία προέρχεται από ήττα και θα έχει περισσότερο κίνητρο. Εμείς θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Παρακολούθησα το ματς της Γαλλίας με τη Φινλανδία, θεωρώ πως δεν έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν στην πρεμιέρα, αλλά οι διοργανωτές διαθέτουν εξαιρετικό σύνολο. Πρέπει να σταματήσουμε τους σκόρερ τους και τους παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές. Η Γαλλία έχει γκαρντ όπως οι Φουρνιέ, Ντε Κολό και Ερτέλ, ενώ έχει και τον Ντιαό που ελέγχει τα πάντα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ισορροπία και στα γκαρντ και στη ρακέτα. Έχουμε παίκτες όπως ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης στο λόου ποστ. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα στην επίθεση”.

Τέλος, σχολίασε και την απουσία και του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Εθνική: “Προχωράμε βήμα-βήμα, στόχος είναι να βελτιωνόμαστε. Στο πρώτο ματς δεν παίξαμε όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Το κλειδί και για τη συνέχεια θα είναι η άμυνα, γιατί έτσι βρίσκουμε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ στο σετ παιχνίδι πηγαίνουμε πιο αργά. Φυσικά η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλήγωσε την ομάδα, είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην EuroLeague. Φυσικά, δεν έχουμε έναν παίκτη να κάνει ό,τι ο Γιάννης μέσα στο γήπεδο, αλλά σαν σύνολο μπορούμε να καλύψουμε το κενό του. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 6-7 παίκτες που έπαιζαν κυρίως, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πολύ χρόνο. Πλέον δεν ισχύει αυτό. Έχουμε πιο ισχυρό σύνολο. Θα πρέπει να παίξουμε καλά για 40 λεπτά. Αν το κάνουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε πιθανότητες νίκες αρκεί, βέβαια, να σταματήσουμε τους γκαρντ τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…