Κεντρική Basket League Άρης “Η ομάδα έχει προσόντα, χρειάζεται πιο καθαρό μυαλό”

“Η ομάδα έχει προσόντα, χρειάζεται πιο καθαρό μυαλό”

giannakis aris

giannakis aris

Στο ότι ο Άρης είναι ακόμη ανέτοιμος στάθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφορικά με την ήττα από την Τόφας.

Συγκεκριμένα είπε μετά το τέλος του φιλικού: “Ήρθαμε εδώ μετά από πολύ δυνατές προπονήσεις και δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε αυτό το ματς. Φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο αυτό αλλά στο δεύτερο βγάλαμε πράγματα τα οποία πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα μας βοηθήσουν”.

Για το ότι ο Άρης έδειξε καλύτερος με ελληνική πεντάδα: “Δεν είναι ακριβώς αυτό… Η αφομοίωση είναι πιο εύκολη αλλά τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμπειρία από τον τρόπο που παίζονται αυτά τα παιχνίδια παρά το ότι κάποιοι έχουν καλή παρουσία σε άλλα πρωταθλήματα. Δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε ένα φιλικό που παίζεις με τον γηπεδούχο. Στο δεύτερο ημίχρονο προσαρμοστήκαμε καλύτερα και αυτός ήταν ο λόγος που ήμασταν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Χρειαζόμαστε χρόνο. Η ομάδα έχει προσόντα, φαίνεται από τις συνεργασίες αλλά χρειάζεται καθαρότερο μυαλό και ηρεμία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο. Δεν το καταφέραμε στο πρώτο μέρος, ήμασταν νωθροί και αγχώδεις”.

Για την κούραση: “Φυσικά και παίζει ρόλο γιατί όταν κάποιος είναι κουρασμένος, έχει θέμα στην αρχή του παιχνιδιού. Όταν ηρεμήσει το μυαλό του και καταλάβει τι ήρθαμε να κάνουμε στα φιλικά και ότι δεν είναι αυτοσκοπός ένα καλάθι, θα δεις πως λειτουργούν οι συμπαίκτες σου”.

Για την απουσία του Πέτγουεϊ: “Από την στιγμή που δεν θα μπορεί να βοηθήσει ο Μπρεντ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις αλλά δεν παύουμε να σεβόμαστε έναν επαγγελματία που ήρθε να στηρίξει την προσπάθεια που θα κάνουμε”.

Για την απόκτηση σέντερ: “Υπάρχει κάτι που κοιτάμε αλλά δεν είναι ακόμα κάτι ανακοινώσιμο”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…