Κεντρική Eurobasket “Η Ελλάδα διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες”

“Η Ελλάδα διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες”

russia germania kurbanov

russia germania kurbanov

Η Ρωσία πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο Eurobasket και επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς είναι η Εθνική Ελλάδος. Ο Νικίτα Κουρμπάνοφ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη “γαλανόλευκη”, τονίζοντας πως “οδηγός” για την “αρκούδα” είναι η προηγούμενη αναμέτρηση κόντρα στην Κροατία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον Αλέξει Σβεντ, λέγοντας πως ο άσσος της Χίμκι δίνει σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε ρωσική ιστοσελίδα:

Για την εικόνα της Ρωσίας μέχρι στιγμής στη διοργάνωση είπε:”Για το αμαυντικό κομμάτι αξίζουν συγχαρητήρια πηγαίνουν στο τεχνικό επιτελείο. Όλοι δίνουν μεγάλη βάση σε αυτή τη διαδικασία. Βλέπουμε δύο φορές την ημέρα ανάλυση του αντιπάλου. Πρώτα απ’ όλα όμως, μεγάλο ρόλο παίζει η διάθεση όλων των παιδιών, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το πιο βασικό είναι ότι βγαίνουμε στο παρκέ με το απαραίτητο κίνητρο και την απαιτούμενη συγκέντρωση”, ανέφερε αρχικά ο άσσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στη συνέχεια ανέφερε: Δέχθηκα πολλά μηνύματα μετά τη νίκη επί της Κροατίας, ήταν όμορφο το συναίσθημα. Επειδή το παιχνίδι τελείωσε αργά και υπήρχε αρκετή υπερένταση, άργησα να κοιμηθώ. Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, μιλήσαμε με τα παιδιά για ό,τι έγινε στον αγώνα και αυτό που ακολουθεί”.

Για την αναμέτρηση κόντρα στην Εθνική Ελλάδος, είπε:’Η Ελλάδα έχει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες σε κάθε θέση. Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για εμάς, θα καθορίσει τη ζωή μας σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε κόντρα στην Κροατία και να κοιτάξουμε πως θα πάμε ακόμη πιο μακριά στη διοργάνωση”

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλεξέι Σβεντ:”Έκανε πολύ καλό παιχνίδι κι αμυντικά, όχι μόνο στην επίθεση. Πέρα από τους πόντους που σημείωσε, δημιούργησε πολλές καλές καταστάσεις για τους υπόλοιπους. Αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των ασίστ που μοίρασε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…