Κεντρική Eurobasket Εξήρε τις ικανότητες της Ελλάδας ο Κιριλένκο

Εξήρε τις ικανότητες της Ελλάδας ο Κιριλένκο

andrei kirilenko russia

andrei kirilenko russia

Με θετικούς χαρακτηρισμούς μίλησε για την Εθνική Ελλάδος ο Αντρέι Κιριλένκο, σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα “Izvestia”. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ αποτελεί θρυλική φιγούρα για το άθλημα της χώρας και με δεδομένο ότι έχει αναμετρηθεί πολλάκις απέναντι σε Έλληνες παίκτες στο παρελθόν, μίλησε ενδελεχώς για τις αρετές της “γαλανόλευκης” ενόψει του προημιτελικού ανάμεσα στις δύο δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ (18:45, ΕΡΤ1).

“Το μεγαλύτερο ατού της Ελλάδας είναι η εμπειρία της. Παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Καλάθης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Παππάς, ο Μπουρούσης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκα. Έχουν τον τρόπο να βγάζουν το μάξιμουμ στο παρκέ σε συνθήκες πίεσης και καταλαβαίνουν καλά πότε είναι το σωστό τάιμινγκ να αποτελειώσουν τον αντίπαλο”, τόνισε ο Κιριλένκο.

Τέλος, ο “AK-47” μίλησε για τον τρόπο που οι Έλληνες μπορούν να βρουν την κατάλληλη ψυχολογία, κάτι που καθιστά την ομάδα άκρως επικίνδυνη: “Όταν οι ελληνικές ομάδες βάζουν δύο-τρία σουτ στη σειρά αποκτούν τρομερή ψυχολογία και τρέχουν σαν παλαβοί στον αιφνιδιασμό. Για αυτό η Ρωσία πρέπει να προσεγγίσει το ματς με τον ίδιο τρόπο που το έκανε με την Κροατία“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…