Ενώστε τις τελείες

kostas missas ethniki

kostas missas ethniki

Γιώργος ΚογκαλίδηςΗ αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να μην γράψω σχόλιο, ειδικά μετά τις δύο απανωτές ήττες της Εθνικής, όμως υποχρέωσή μας είναι να βγαίνουμε μπροστά και να καταθέτουμε άποψη στα… δύσκολα κι όχι να τραγουδάμε τα… λιανοτράγουδα. Αντί μιας ολοκληρωμένης άποψης, θα επιχειρήσω κάτι που μπορείτε να το πείτε διασκεδαστικό, μπορεί να το πείτε “τροφή για σκέψη και συζήτηση“.

Στα Fridays, όταν πηγαίνουμε με τις κόρες μου, παίρνουν ένα βιβλιαράκι, με διάφορα παιχνίδια (λαβύρινθους, βρείτε τις διαφορές, κτλ.), με το οποίο απασχολούνται, μέχρι να έρθουν τα φαγητά. Ανάμεσα στα διάφορα είναι και το “ενώστε τις τελείες, για να εμφανιστεί η εικόνα“. Αυτό πρέπει να κάνετε εσείς, εγώ θα βάλω τις… κουκίδες.

Άστοχη πέρα για πέρα η (μη) δήλωση του Κώστα Μίσσα. Το “όταν τελειώσει θα πούμε πολλά” λέει πολλά, αλλά καθένας βγάζει και το συμπέρασμα που θέλει. Ενδεχομένως να… έστειλε μήνυμα, όμως εκτός από τους παραλήπτες πήγε παντού, σαν τη φράση του Βαγγέλη Ιωάννου, την οποία καθένας παραφράζει κατά το δοκούν, καθώς δεν ήταν ολοκληρωμένη άποψη, αλλά ένα απόκομμα συνομιλίας.
Ηθικό δίδαγμα: Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι.

Αν θυμάμαι καλά, εκτός από τον Αχιλλέα Μπέο, μετάλλια στις επιτυχίες παίρνουν και οι συνεργάτες του εκάστοτε προπονητή. Αλήθεια, οι ευθύνες είναι όλες του πρώτου προπονητή, ή φταίει κι άλλος; Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εν προκειμένω γιατί είναι στο “απυρόβλητο” και το “ανάθεμα” πέφτει στον Κώστα Μίσσα;
Ηθικό δίδαγμα: Μαζί τα… φάγατε.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αρνήθηκε την πρόταση της ΕΟΚ. Ορθώς ο “στρατηγός” πήρε έναν προπονητή από τον Ολυμπιακό κι έναν από τον Παναθηναϊκό. Γιατί δεν ρωτούσε και τον Ανδρέα Πιστιόλη, που ως συνεργάτης του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ έχει εικόνα όλων των επικίνδυνων αντιπάλων μας; Ακόμα κι αν η απάντηση ήταν αρνητική, η ερώτηση έπρεπε να είχε γίνει.
Ηθικό δίδαγμα: Τζώρτζη μάς λείπεις

Αν δεν έχει ρόλο και θέση ο Γιώργος Μπόγρης στην Εθνική, γιατί να μην πάρει στη θέση του έναν παίκτη σαν τον Σπύρο Μούρτο, ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες στο κυνήγι των παικτών που κατά βάση μας πονάνε;
Ηθικό δίδαγμα: Χρειάζονται και οι 12.

Ο Κώστας Μίσσας είναι ο επικεφαλής προπονητής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ. Αν δεν είχαμε ανάγκη τον Μπόγρη (επιμένω), γιατί να μην έχουμε στη 12άδα έναν πιτσιρικά (όποιον από τους 12 προτιμούσε ο “στρατηγός“) για να συνδέσουμε το “σήμερα” με το “αύριο“;
Ηθικό δίδαγμα: ΤΟΛΜΑ!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε το ημίχρονο της (μικρής με την Εθνική Ελλάδας) ζωής του, για να παίξει στο τελευταίο δίλεπτο ο εξαιρετικός επιθετικά κι αόρατος αμυντικά Γιάννης Μπουρούσης;
Ηθικό δίδαγμα: Η επετηρίδα καλά κρατεί.

Ο Νικ Καλάθης είναι καλός αμυντικός και με αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και την ευφυΐα στην οργάνωση του παιχνιδιού βγάζει εκατομμύρια. Ως σουτέρ τριών πόντων είναι κάτι μεταξύ παίκτη επιπέδου της Β’ εθνικής και “χτίστη“.
Ηθικό δίδαγμα: Αλλάζοντας το χρώμα και το σήμα της φανέλας, δεν αλλάζει η ικανότητα.

Ενώστε τις τελείες. Εγώ βάζω τον επίλογο: Χάνετε ή κερδίζετε ΠΡΕΠΕΙ να το κάνετε ως ομάδα. ΠΡΕΠΕΙ να μας πείθετε ότι είσαστε ομάδα και δη ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

Η άποψή μου είναι πως όχι μόνο δεν έχει χαθεί τίποτα, αλλά μπορεί να βγει και σε καλό το αρχικό… τσαλάκωμα. Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα θυμάται τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. ΝΑΙ, η Εθνική δεν πείθει, αλλά μπορεί. Αρκεί να “καθαρίσουν” το μυαλό τους από τις δεύτερες σκέψεις και να κατεβάσουν το “εγώ“. ΟΛΟΙ!

Υ.Γ.: Ευτυχώς που ο “μεγάλος” έχει καλές σχέσεις με τα υψηλά κλιμάκια της ΦΙΜΠΑ και μας παίζουν καλά οι διαιτητές. Ως τώρα μόνο λέι απ δεν έχουν κάνει. Χωρίς να φταίνε αυτοί για τις ήττες μας.
Ηθικό δίδαγμα: Έχεις προ πολλού “τελειώσει“.

Υ.Γ.1: Επειδή ο Κώστας Μίσσας είναι και αξιοπρεπέστατος άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής, ένα έχω να (του) πω: Αν χάσεις, χάσε με τον δικό σου τρόπο. Σε όποιον αρέσεις, εντός κι εκτός. Σταμάτα να προσπαθείς να τους έχεις όλους χαρούμενους, δεν θα τα καταφέρεις.
Ηθικό δίδαγμα: Παίξε το παιχνίδι με τον τρόπο σου…

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …