Κεντρική Eurobasket Ελλάδα-Φινλανδία: Πράξη 4η για τη “γαλανόλευκη”

Ελλάδα-Φινλανδία: Πράξη 4η για τη “γαλανόλευκη”

printezis markkanen koponen

printezis markkanen koponen

Έπειτα από το χθεσινό ρεπό, η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται εκ νέου στη “μάχη” του Ευρωμπάσκετ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αντιμετωπίζει σήμερα τη Φινλανδία (5/9, 20:00, ΕΡΤ1). Πρόκειται για ένα παιχνίδι ζωτικής σημασίας, καθώς η έκβασή του θα κρίνει εν πολλοίς τη μελλοντική πορεία της ομάδας του Κώστα Μίσσα σε αυτή τη διοργάνωση.

Οι Φινλανδοί πρόκειται να αποτελέσουν έναν πολύ σκληροτράχηλο αντίπαλο, κάτι που αποδεικνύει και η απόδοσή τους μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Μετρούν 2 νίκες και 1 ήττα, έχοντας υποτάξει την ισχυρή Γαλλία αλλά και τους Πολωνούς ενώ, υποτάχθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Σλοβένους.

Πρόκειται για ένα σύνολο που αρέσκεται στο μπάσκετ πολλών κατοχών, δίνοντας ταχύτητά στο παιχνίδι τους και εκτελώντας πολύ από την περιφέρεια. Διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία σε αρκετές θέσεις, με τον Πέτερι Κόπονεν να τα πηγαίνει περίφημα στο δημιουργικό κομμάτι και με τους Σαλίν, Γουίλσον, Χαφ και Μέρφι να ανταποκρίνονται πλήρως στον εκάστοτε ρόλο που τους έχει αναθέσει ο κόουτς, Χένρικ Ντέτμαν.

Το μεγάλο “υπερατού”, όμως, ακούει στο όνομα Λάουρι Μάρκανεν, με τον άσο των Μπουλς να είναι ένα από τα πιο “καυτά” ονόματα της διοργάνωσης. Ο 20χρονος φόργουορντ παράγει εντυπωσιακά νούμερα και συνδυάζει ένα απίθανο πακέτο ικανοτήτων, με το ερώτημα “Ποιος θα τον μαρκάρει;” να παραμένει αναπάντητο μέχρι στιγμής.

Στην εξίσωση, φυσικά, πρέπει να μπει και το κοινό της Φινλανδίας, το οποίο κατακλύζει τη “Ηelsinki Arena” και δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στις αναμετρήσεις.

Αναλυτικά η βαθμολογία του Α’Ομίλου

  1. Σλοβενία 6
  2. Φινλανδία 5
  3. Γαλλία 5
  4. Πολωνία 4
  5. Ελλάδα 4
  6. Ισλανδία 3
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …