Κεντρική Eurobasket Χτυπάει την “πόρτα” του Τάνιεβιτς η Ιταλία!

Χτυπάει την “πόρτα” του Τάνιεβιτς η Ιταλία!

bogdan tanjevic 1

bogdan tanjevic 1

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έχει δηλώσει ότι αποσύρεται από την προπονητική έπειτα από 46 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέκτησε σχεδόν κάθε πιθανό τίτλο. Ο 70χρονος, ο οποίος δούλεψε φέτος στην Εθνική Μαυροβουνίου, είχε σκεφτεί να αναλάβει κάποιο διοικητικό πόστο στην τελευταία του ομάδα αλλά, μια νέα πρόταση ενδεχομένως να του προκαλέσει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι, επιθυμεί να αναθέσει στον Τάνιεβιτς ρόλο υπεύθυνου για όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας, σύμφωνα με τη Gazzeta dello Sport. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν κατάφερε, για μία ακόμη φορά, να προκαλέσει αίσθηση σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, με την τελευταία επιτυχία τους να λαμβάνει χώρα στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004! (ασημένιο μετάλλιο).

Ο Πετρούτσι θεωρεί, προφανώς, ότι η διορατικότητα και η εμπειρία του Τάνιεβιτς θα βοηθήσει τους Ιταλούς να ξαναμπούν σε μονοπάτια πρωταθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιταλοί κατέκτησαν το τελευταίο τους χρυσό μετάλλιο υπό τις οδηγίες του Τάνιεβιτς, στο Ευρωμπάσκετ του 1999.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…