Κεντρική Eurobasket Μπουρούσης: “Δεν έχω βοηθήσει καθόλου! Σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο”

Μπουρούσης: “Δεν έχω βοηθήσει καθόλου! Σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο”

bourousis ellada island islandia

bourousis ellada island islandia

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε την αυτοκριτική του, μία μέρα πριν από τον τελικό της Εθνικής Ελλάδας με τη Λιθουανία, για τη φάση των “16” του Eurobasket. Ο αρχηγός της “γαλανόλευκης” τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βοηθήσει καθόλου την ομάδα του Κώστα Μίσσα, ωστόσο θα προσπαθήσει να βγει μπροστά κόντρα στους Λιθουανούς και να δώσει τα πάντα, προκειμένου η “επίσημη αγαπημένη” να προκριθεί στην οκτάδα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε, παράλληλα, το σύνθημα νίκης ενόψει του αγώνα με τη Λιθουανία.

“Σκέφτομαι το παιχνίδι αύριο και τίποτε άλλο. Δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα για να είμαι ειλικρινής, είναι σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο μέσα. Θα προσπαθήσω σε ένα δύσκολο ματς να βγάλω όλη την εμπειρία μου. Σπασμένο χέρι, σπασμένο πλευρό… Το θέμα είναι τι θα γίνει αύριο. Μπορεί να είμαι 13 χρόνια στην ομάδα, αλλά αν βάλετε κάμερα στα αποδυτήρια δεν υπάρχει κανένας τσακωμός, αν εξαιρέσεις το περιστατικό με τον Παππά που δεν έχει σχέση με την ομάδα. Το κλίμα είναι καλό, κάνουμε πολύ χαβαλέ στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, αυτή είναι η γενιά που πρέπει να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, ο Αγραβάνης προσπαθεί πάρα πολύ και θεωρώ πως είναι πολύ ομαδική δουλειά. Το ματς αυτό θα μας καθορίσει αν θα βγούμε ξανά στην ελίτ ή όχι”, τόνισε ο Μπουρούσης για την προσωπική του απόδοση και για το κλίμα στα αποδυτήρια της “γαλανόλευκης”.

Για το παιχνίδι με τη Λιθουανία, πρόσθεσε: “Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση. Σίγουρα δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας ως τώρα. Αφήνουμε την πρώτη φάση πίσω μας. Το πρώτο χιαστί συνήθως καθορίζει την πορεία σου. Παίξαμε ήδη έναν τελικό με την Πολωνία, η ομάδα βγήκε μπροστά και όρθωσε ανάστημα κι έτσι θα πάμε και αύριο.

Στη Σεβίλλη είχαμε 5-0 και αντιμετωπίζαμε τη Σερβία που πέρασε πολύ δύσκολα. Πιστεύαμε πως θα περάσουμε, αλλά η Σερβία έπιασε μια απίστευτη απόδοση. Το ματς με την Πολωνία για μας ήταν τελικός, δεν θέλαμε να παίξουμε τελικό τόσο νωρίς, αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, ο προπονητής έκανε αυτά που έπρεπε και κερδίσαμε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το ψυχολογικό βάρος ήταν μεγάλο. Θα ήταν βαρύ να αποκλειστεί η Εθνική, και για μας αλλά και για τους Έλληνες φιλάθλους που θέλουν η ομάδα να πετύχει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ένα νοκ άουτ ματς και πάμε να το κερδίσουμε“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…