Κεντρική Eurobasket Μπόγρης: “Να βάλουμε τον κώλο μας κάτω”

Μπόγρης: “Να βάλουμε τον κώλο μας κάτω”

giorgos bogris

giorgos bogrisΗ Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη για 40′, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπόγρης εν όψει του αυριανού κρίσιμου παιχνιδιού με τη Φινλανδία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας σέντερ:

“Παίζουμε με μια καλή ομάδα, που παίζει στην έδρα της, έχει ψυχολογία και έχει κάνει μια καλή πορεία μέχρι τώρα. Θεωρώ πως η συγκέντρωσή μας θα είναι μεγαλύτερη για να πάρουμε τη νίκη. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και να πάμε καλά, κανείς μας δεν άφησε το καλοκαίρι για να έρθει και να χάσει. Όλοι υπολογίζαμε και φέραμε ρούχα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, μακάρι να χρησιμοποιήσουμε. Αισιοδοξία πάντα υπάρχει, Έλληνες είμαστε. Το 2009 η ομάδα πήρε το χάλκινο αλλά είχε παρόμοια αρχή. Μακάρι να γίνει το ίδιο και φέτος, γιατί και την εμπειρία και τη θέληση έχει. Δεν είναι θέμα απαντήσεων, αλλά να βάλουμε τον κώλο μας κάτω και να δουλέψουμε, κυρίως στην άμυνα. Όλοι μιλούν για την επίθεση, αλλά η άμυνα είναι το DNA μας. Έχουμε τα κορμιά να κρατήσουμε τον αντίπαλο στους 60-65 πόντους και αν το κάνουμε αυτό έχουμε όλα τα φόντα για να πετύχουμε αυτό που μας αναλογεί. Το νούμερο ένα για αυτή την ομάδα είναι η άμυνα κι όχι αν γίνεται η έξτρα πάσα ή μπαίνει το τρίποντο. Σίγουρα η ομάδα είχε ένα πρόσωπο διαφορετικό στο ματς με τη Σλοβενία, που μας ταίριαζε πολύ περισσότερο. Θα πρέπει αντί όμως να έχουμε 25-30 λεπτά συγκέντρωση σε όλους τους τομείς, να τα κάνουμε 40 τα λεπτά αυτά, για να παίρνουμε αποτελέσματα από καλύτερους αντιπάλους από τη Σλοβενία, γιατί θεωρώ πως η ποιότητά μας είναι για παραπάνω”.

Για την πιθανότητα να μαρκάρει τον Λάουρι Μαρκάνεν είπε:”Mε χαρά να έρθει και ο Νοβίτσκι στο Ευρωπαϊκό. Μακάρι να έχω την ευκαιρία να τον μαρκάρω”.

  • Γιώργος Μπόγρης

    Ανακοίνωσε Μπόγρη το Μαρούσι

    Παίκτης του Αμαρουσίου είναι ο Γιώργος Μπόγρης. Στο Μαρούσι θα συνεχίσει την καριέρα του ο…
  • mark fin jpg

    Φινλανδία – Βενεζουέλα 90-75

    Με νίκη ολοκλήρωσε η Φινλανδία. Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκε…
  • αυστραλια φινλα jpg

    Αυστραλία – Φινλανδία 98-72

    Φανταστική Αυστραλία στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…