Κεντρική Basket League ΑΕΚ Αγγελόπουλος: Τα ψεύτικα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού κι ο κόσμος της ΑΕΚ

Αγγελόπουλος: Τα ψεύτικα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού κι ο κόσμος της ΑΕΚ

makis aggelopoulos aek

makis aggelopoulos aek

Ο Μάκης Αγγελόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ώρα”, όπου αναφέρθηκε στον λόγο που μπήκε στην ΑΕΚ, στα χρήματα που έχει βάλει στην Ένωση, αλλά και στον λόγο που έχει μειωθεί η “κιτρινόμαυρη” οπαδική βάση.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ τόνισε ότι η οπαδική βάση της ΑΕΚ μειώθηκε λόγω “των ψεύτικων πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο“.

Αποσπάσματα της μεγάλης συνέντευξης στην “Ώρα”:

“Μπήκα στην ΑΕΚ, τον Νοέμβριο του 2013. Αυτή τη στιγμή, το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι 6,7 εκ. ευρώ. Συνολικά, στην ΑΕΚ, τα χρόνια που είμαι εγώ, έχουν μπει 8,5 εκ. ευρώ. Τα έσοδα στο μπάσκετ είναι πάρα πολύ λίγο. Για να καταλάβετε, στην περίπτωση της ΑΕΚ, οριακά κάθε χρόνο καλύπτουν τα λειτουργικά. Το σύνολο του μπάτζετ είναι η ζημιά της, δηλαδή αν έχει μπάτζετ φέτος 3 εκ., τόση θα είναι και η ζημιά της. Προσπαθούμε βέβαια κάθε χρόνο να αυξήσουμε λίγο τα έσοδά μας, κυρίως εμπορικά, για να μειώνουμε τη ζημιά. Πέρυσι έκλεισε η χρονιά με 3,5 εκ. ζημιά, φέτος θα κλείσει με 2,5 εκ. ευρώ. Κι αυτό γιατί είχαμε βελτίωση των εσόδων μας. Πέρυσι είχαμε έσοδα από τα εισιτήρια 200.000 ευρώ. Αυτά είναι τα έσοδα που κάνουν οι ανταγωνιστές μας σε μισό παιχνίδι Ευρωλίγκας. Όχι σε ένα, σε μισό. Εδώ μπαίνει βέβαια το θέμα του κόσμου, που είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του και θα ήθελα να το εξηγήσω, όπως ακριβώς το σκέφτομαι”.

Για τον λόγο που συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά το μπασκετικό τμήμα: “Μπήκα στην ΑΕΚ συναισθανόμενος μια ιστορική ευθύνη που είχα ως ΑΕΚτζής. Ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι για ό,τι κληρονόμησα ως ΑΕΚτζηής από την ιστορία αυτής της ομάδας και να αφήσω ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ΑΕΚτζήδων, κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκα…

Θεώρησα ότι έβγαλα ένα δικό μου χρέος προς το μπασκετικό κομμάτι της ΑΕΚ γιατί κι εγώ κατά βάση, ποδοσφαιρικός είμαι… Αισθάνομαι σήμερα ότι το χρέος που είχα προς το τμήμα που μας έχει φέρει τα μοναδικά δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, το ξεπλήρωσα. Σειρά τώρα έχουν να το ξεπληρώσουν, με τη στήριξή τους και οι υπόλοιποι οπαδοί μας. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν γίνεται να παίζουμε σε άδεια γήπεδα, με 300 και 400 εισιτήρια“.

Για το πως θα μπορέσει να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να υπάρξει η στήριξη: “Η 15ετία, 20ετία μακριά από τίτλους σε συνδυασμό με την ανομβρία τίτλων και στο ποδόσφαιρο, μας στέρησε οπαδούς. Μειώθηκε η οπαδική μας βάση. Αυτό συνέβη λόγω της παραχάραξης της ιστορίας στο ποδόσφαιρο… Μιλάω φυσικά για αυτό που ξεκίνησε το 1996 με την παράγκα νούμερο 1. Αυτή η παράγκα άλλαξε όλο το στάτους…

Στήθηκε ολόκληρη παράγκα πίσω από το Champions League και άνοιξε τρομερά η ψαλίδα. Έτσι, ξέφυγε ο Ολυμπιακός. Γιατί από τα 6 εκ. μπάτζετ, βρέθηκε να μπορεί ξαφνικά να έχει 25 εκ. ευρώ. Σε 4 χρόνια, 100 εκ., αντίο. Αποτέλεσμα; Χρεωκοπία της ΑΕΚ και άρθρο 44, χρεωκοπία του ΠΑΟΚ και άρθρο 44, χρεωκοπία του Άρη και άρθρο 44, κι από εκεί και πέρα, όλο και χειρότερα, κλεμμένα πρωταθλήματα από την ΑΕΚ ξανά χρεωκοπία…

Αυτοί οι τίτλοι του Ολυμπιακού είναι ψεύτικοι γιατί δημιουργήθηκαν μέσω αυτής της κατάστασης και της διάλυσης όλων των υπολοίπων. Και δυστυχώς, είχε συνέπεια και στη μείωση της οπαδικής μας βάσης. Και στο μπάσκετ, μάλιστα, δεν είχαμε ποτέ, μία μεγάλη βάση. Από εκεί ξεκίνησε το… έγκλημα“.

Για το γήπεδο: “Είμαστε σε συνεννόηση με τον υπουργό κ. Βασιλειάδη για την παραχώρηση της εγκατάστασης του τένις… Το πλάνο προβλέπει 9,5 με 10 χιλιάδες θέσεις και παράλληλα εμπορικούς χώρους. Μια επένδυση που σε πρώτη φάση είναι της τάξης των 10 με 12 εκ. ευρώ…. Αν έχουμε τη σύμβαση τον Οκτώβρη, όπως περιμένουμε κι έχουμε τελειώσει με τις μελέτες μέχρι τον Ιανουάριο, δυνητικά μπορούμε του χρόνου να είμαστε στο γήπεδο. Μετά και το γήπεδο, θα είναι μονόδρομος η διεκδίκηση τίτλων. Σερί τίτλων! Θα έχουν ωριμάσει και οι επενδύσεις που έχουμε κάνει στις μικρές ηλικίες. Θα μπούμε στο γήπεδό μας, έτοιμοι για τίτλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …