Κεντρική Eurobasket Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ (5/9)

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ (5/9)

eurobasket 2

eurobasket 2

Το φετινό Ευρωμπάσκετ μπαίνει ολοταχώς στην 6η μέρα διεξαγωγής του, η οποία θα είναι και η τελευταία, κατά την οποία αγωνίζονται και οι 24 ομάδες του τουρνουά μαζί! Το καλεντάρι της 5ης Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει αρκετές, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ντέρμπι κορυφής αλλά και “γαλανόλευκο” ενδιαφέρον.

Α’όμιλος

eurobasket group a

Στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος, η Ισλανδία οφείλει να προετοιμαστεί για ακόμη μια… κατραπακιά, καθώς θα αναμετρηθεί με τους αήττητους Σλοβένους των Ντράγκιτς, Ντόντσιτς και Ράντολφ. Μέχρι στιγμής, η ομάδα με τους συμπαθέστατους φιλάθλους ηττάται με 31.3 πόντους ανά αγώνα στα 3 πρώτα ματς, με τη μοίρα της να μοιάζει προδιαγεγραμμένη.

Από την άλλη, η Γαλλία θα αναμετρηθεί με την Πολωνία, με τους “τρικολόρ” να κυνηγούν τους Σλοβένους, ώστε να τους νικήσουν την τελευταία αγωνιστική και να τους προσπεράσουν ενώ, οι Πολωνοί θα επιδιώξουν τη μεγάλη έκπληξη, ώστε να μείνουν ζωντανοί στο “κυνήγι” της πρόκρισης.

Τέλος, η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τους γηπεδούχους, Φινλανδούς, προσπαθώντας να ανακάμψει μετά τις δύο απανωτές “σφαλιάρες” από Σλοβένους και Γάλλους. Η αποστολή κόντρα στην παρέα του Μάρκανεν, όμως, δεν θα είναι εύκολη.

Το σημερινό πρόγραμμα του A’ομίλου

  • 13:45 Ισλανδία-Σλοβενία
  • 16:30 Πολωνία-Γαλλία
  • 20:00 Ελλάδα-Φινλανδία

Β’Όμιλος

eurobasket group b

Ο κακός χαμός γίνεται στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, με Λιθουανία, Ιταλία και Γερμανία να ισοβαθμούν στις 3 πρώτες θέσεις και με Ουκρανούς, Γεωργιανούς και Ισραηλινούς στις υπόλοιπες 3!

Το ματς της Ιταλίας με τη Γερμανία ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα, με τον νικητή να εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό μια θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου. Το Ισραήλ θα αναμετρηθεί με τη Γεωργία, με “λάφυρο” το προβάδισμα για μια προνομιούχο θέση ενώ, η Λιθουανία οφείλει να υποτάξει την Ουκρανία, ώστε να γλιτώσει κάποια ενδεχόμενη “περιπέτεια”.

Το σημερινό πρόγραμμα του Β’Ομίλου

  • 15:45 Ουκρανία-Λιθουανία
  • 18:30 Ιταλία-Γερμανία
  • 21:30 Ισραήλ-Γεωργία

Γ’Όμιλος

eurobasket group c

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία είναι με διαφορά το κορυφαίο ματς της ημέρας, με τους “φούριας ρόχας” να στέκονται ως το μεγάλο φαβορί αλλά ουδείς μπορεί να υποτιμήσει τη δυναμική του Μπογκντάνοβιτς, του Σάριτς και της παρέας τους.

Στα υπόλοιπα ματς, η Ουγγαρία έχει τη δυνατότητα να μεταπηδήσει στην πρώτη 4άδα, νικώντας τη Ρουμανία ενώ, Τσέχοι και Μαυροβούνιοι θα παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης, καθώς ο νικητής θα αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση στους “16”.

Το σημερινό πρόγραμμα του Γ’Ομίλου

  • 15:00 Τσεχία-Μαυροβούνιο 
  • 17:45 Κροατία-Ισπανία
  • 20:30 Ρουμανία-Ουγγαρία

Δ’Όμιλος

eurobasket group d

Η Ρωσία έχει προκύψει ως μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά, μετρώντας 3 στις 3 νίκες και το σημερινό ματς απέναντι στους δυνατούς Λετονούς θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό “κρας-τεστ” για το σύνολο του Μπαζάρεβιτς. Από την άλλη, η ομάδα του Πορζίνγκις μπορεί να κυνηγήσει την πρωτιά και καλείται να αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη, ώστε να πάει ψηλά.

Η Σερβία αναμένεται να έχει σχετικά εύκολο έργο απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που θα “φουντώσει” ακόμη περισσότερο τη “μάχη” των πρώτων θέσεων ενώ, η Τουρκία θα φιλοξενήσει το Βέλγιο, με τη νίκη να μοιάζει αυτοσκοπός για το σύνολο του Ουφούκ Σαρίτσα, αν θέλει να έχει περαιτέρω τύχη στη διοργάνωση.

Το σημερινό πρόγραμμα του ΔΌμίλου

  • 14:15 Ρωσία-Λετονία
  • 17:00 Μεγάλη Βρετανία-Σερβία
  • 21:00 Τουρκία-Βέλγιο
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…