Κεντρική Eurobasket “Αν δεν έχεις διάρκεια, δεν έχεις πιθανότητες”

“Αν δεν έχεις διάρκεια, δεν έχεις πιθανότητες”

ellada gallia printezis

ellada gallia printezis

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της Εθνικής Ανδρών κόντρα στη Γαλλία. Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε για ακόμη μία φορά, ότι αν η ομάδα δεν έχει διάρκεια, δεν θα έχει πιθανότητες στο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το παιχνίδι με τη Γαλλία: “Όπως έχω πει, αν δεν έχεις διάρκεια, δεν έχεις πιθανότητες. Δεν ήμασταν όπως έπρεπε, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι.

Ενώ στις πρώτες τρεις άμυνες μπήκαμε δυνατά, μετά τους αφήσαμε να τρέξουν και να βρουν ρυθμό. Έχουν ταλέντο. Θα δούμε στο βίντεο τι έφταιξε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Πέρα από την ήττα, δείξαμε κάποια σημάδια χαρακτήρα. Συσπειρωθήκαμε, αντιδράσαμε, αλλά τα στοιχεία που δείξαμε δεν φτάνουν αν σκοπεύουμε να πάμε μέχρι τέλους. Δεν πρέπει να τρώμε εύκολα καλάθια, δεν πρέπει να χάνουμε ριμπάουντ, πρέπει να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα στο pick n’ roll. Γενικά πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε άμυνα κι επίθεση για 40 λεπτά”.

Για το χαμηλό σχήμα με εκείνον και τον Αντετοκούνμπο: “Ήταν ένα σχήμα ανάγκης. Ήθελε ο κόουτς να πιέσουμε παραπάνω. Αντιδράσαμε, αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη και δεν μπορείς να την γυρίσεις απέναντι σε μία ομάδα με την ποιότητα της Γαλλίας“.

Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία: “Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Έχει παίκτες κλειδιά όπως ο Ντράγκιτς. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας. Μακάρι να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία. Σε ένα τουρνουά, είναι πολύ σημαντικό να βελτιώνεσαι παιχνίδι με το παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…