Κεντρική Eurobasket Αυτός είναι ο τρόπος που παίζει η Γαλλία!

Αυτός είναι ο τρόπος που παίζει η Γαλλία!

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι δίνει σήμερα η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Γαλλία, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Οι “τρικολόρ” διακατέχονται από ηχηρές απουσίες (Πάρκερ, Γκομπέρ, Μπατούμ, Κοζέρ) αλλά παραμένουν ισχυροί, με τον συνεργάτη του Κώστα Μίσσα, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο να μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις αρετές των αντιπάλων αλλά και τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το πρώτο που θα πρέπει να απασχολεί την Εθνική είναι, φυσικά, η πολύ ισχυρή γραμμή κοντών της Γαλλίας: “Η Γαλλία αποτελεί μια ομάδα με πολύ πλούσιο ταλέντο, σε συνδυασμό και με την αθλητικότητα που έχει στη γραμμή των ψηλών. Το παιχνίδι της το καθορίζει, όμως, η γραμμή των γκαρντ, μαζί με τον Ντιαό κι αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις και δημιουργούν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την επιθετική της λειτουργία”.

Επίσης, μια σταθερά των Γάλλων είναι το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, αντλώντας ένα μεγάλο ποσοστό των πόντων της από εκεί: “Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, γιατί είναι μια ομάδα που αρέσκεται να τρέχει, να δημιουργεί καταστάσεις τρανζίσιον και να τελειώνει έτσι τις φάσεις, οπότε πρέπει να ελέγξουμε το τέμπο μέσα από δικές μας καλές επιθετικές επιλογές και γρήγορες επιστροφές”.

Όσον αφορά το παιχνίδι μισού γηπέδου, η ικανότητα των αντιπάλων σε δημιουργία κι εκτέλεση θα πρέπει να περιοριστεί: “Στο σετ παιχνίδι, πρέπει να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιλογές και τις αποφάσεις παιδιών με ταλέντο, όπως είναι ο Ντε Κολό, ο Φουρνιέρ κι ο Ντιαό, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας δώσουν πλεονέκτημα να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους όταν εμείς είμαστε στην επίθεση”.

Τέλος, ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση του ματς, σε περίπτωση που τηρηθούν ορισμένες παράμετροι: “Είναι μια ομάδα στην οποία έχουμε εντοπίσει στοιχεία που πρέπει να χτυπήσουμε και αν έχουμε τη σωστή πνευματική και τακτική προσέγγιση του αγώνα, μπορούμε να είμαστε οι νικητές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Μεγάλο πλήγμα για την Γερμανία: Χάνει το Ευρωμπάσκετ ο Βάγκνερ

Μεγάλο πλήγμα για την συνδιοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ, Γερμανία, η οποία θα στερηθεί τις υ…