Κεντρική Eurobasket Αυτή είναι η Σλοβενία!

Αυτή είναι η Σλοβενία!

goran dragic slovenia

goran dragic slovenia

Ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Βασίλης Γεραγωτέλλης, αναλύει το αγωνιστικό προφίλ της σημερινής αντιπάλου της Εθνικής, Σλοβενίας.

“Η Σλοβενία είναι μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη, που έχει συγκεκριμένους ρόλους, μια ομάδα με χαρακτήρα και μεγάλη ταχύτητα στην επίθεση.

Στον αιφνιδιασμό είναι πάρα πολύ καλοί με coast to coast, με ντρίπλα από το ένα καλάθι στο άλλο και πολύ επικίνδυνοι στον αιφνιδιασμό σουτάροντας τρίποντα. Έχουν επίσης πολλά plays με πικ εν ρολ χρησιμοποιώντας τους Ντόντσιτς και Ντράγκιτς οι οποίοι είναι οι δύο παίκτες που παίρνουν τις περισσότερες επιθέσεις. Όσο για το ποστ απ παιχνίδι, το χρησιμοποιούν λιγότερο με τους Βίντμαρ και Ράντολφ.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ντράγκιτς, κυρίως αυτός, Ντόντσιτς και Ράντολφ είναι οι τρεις στόχοι των συμπαικτών τους και κινούν όλο το επιθετικό παιχνίδι. Δείχνουν όμως και πολλοί άλλοι παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση, όπως οι Βίντμαρ, Μούριτς, Πρέπελιτς, Νίκολιτς και Μπλάζιτς και έτσι δημιουργούν μια ομάδα συμπαγή και ομοιογενή.

Στην άμυνα είναι αρκετά επιθετικοί, προσπαθούν να κλέψουν μπάλες για να έχουν πιο εύκολο τον αιφνιδιασμό που επιζητούν, παίζουν πολύ συχνά πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και το κάνουν με επιτυχία και γενικώς σαν χαρακτηριστικό τους είναι ότι κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι αφοσιωμένοι, βουτάνε για μπάλες και συνολικά έχουν μια πολύ καλή εικόνα σε αυτό το κομμάτι.

Αυτό που πρωτίστως πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Γαλλίας έχοντας βασικό στόχο να σταματήσουμε τόσο την εκτέλεση όσο και τη δημιουργία του Ντράγκιτς ο οποίος δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…