Κεντρική Eurobasket “Αδύνατο σημείο της Ελλάδας ο Μίσσας”

“Αδύνατο σημείο της Ελλάδας ο Μίσσας”

tomas pacesas

tomas pacesas

Τον προπονητή, Κώστα Μίσσα υπέδειξε ως αδύνατο σημείο της Εθνικής Ελλάδος ο πρώην προπονητής της Λιέτουβος Ρίτας, Τομας Πατσέσας, σε συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Ο Λιθουανός κόουτς μίλησε αναλυτικά για το επικείμενο ματς της “γαλανόλευκης” απέναντι στη “λιέτουβα”, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας ότι το έργο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του δεν θα είναι και πολύ εύκολο.

“Η πρώτη φάση δεν έχει σημασία πλέον. Όλα ξεκινούν από το μηδέν. Ξέρω πως στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχει αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή. Θα είναι δύσκολο το έργο μας, γιατί πρόκειται για μία επικίνδυνη ομάδα. Έχουν πολύ ταλέντο, με παίκτες που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη και κυρίως στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θα είναι μεγάλη πρόκληση για μας”, ήταν τα λεγόμενα του Πατσέσας, με το όνομα και το κύρος της Εθνικής Ελλάδος να εμπνέουν τον απόλυτο σεβασμό στους αντιπάλους.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή της Ελλάδας, ο Πατσέσας τόνισε: “Όλες οι ομάδες έχουν αδύνατο σημείο και για την Ελλάδα είναι ο προπονητής της. Από όσο ξέρω, προέρχεται από το γυναικείο μπάσκετ και είχε μια θέση στην ομοσπονδία. Μίλησα με έναν Έλληνα που παρακολουθεί τα πάντα και είδα ότι είναι νευριασμένοι με την ομοσπονδία γιατί επέλεξαν έναν προπονητή που είχε να δουλέψει χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο ενώ υπήρχαν προπονητές όπως ο Μπαρτζώκας, ο Κατσικάρης και ο Ζούρος. Το ρεκόρ 2-3 στους ομίλους φαίνεται άσχημο, όμως, οι παίκτες της Ελλάδας δεν είναι καθόλου κακοί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…