Κεντρική Eurobasket “Aδικήσαμε τους εαυτούς μας”

“Aδικήσαμε τους εαυτούς μας”

agravanis

agravanis

Πάση θυσία τη νίκη κόντρα στη Πολωνία πρέπει να πάρει αύριο η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους σήμερα και πρέπει αύριο να δείξουν ότι είναι καλύτεροι στο παρκέ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Νομίζω πως και σήμερα αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Δεν γίνεται κάθε φορά να ξεκινάμε το ματς και να είμαστε 10-15 πόντους πίσω. Είναι ανεπίτρεπτο. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό, αρχής γενομένης από αύριο. Πρέπει να πάρουμε πάση θυσία τη νίκη.

Είναι καθαρά θέμα άγχους κι ετοιμότητας. Δεν γίνεται να ξεκινάς έτσι μέσα στη Φινλανδία που έχουν μία καλή έδρα. Πήγε το ματς στους 20 πόντους, για να παίξουμε μπάσκετ. Δεν είναι αυτή η εικόνα της Εθνικής και πρέπει να αντιδράσουμε. Όποιος πιέζεται από τις απαιτήσεις, δεν κάνει για εδώ. Πρέπει να παίξουμε 100% σε άμυνα κι επίθεση από την πρώτη φάση. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα στα σκριν, στην έξτρα πάσα. Σε όλα”.

Για το παιχνίδι με την Πολωνία: “Η Πολωνία είναι μία καλή ομάδα, αλλά πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ. Αν είμαστε όλοι μαζί σε άμυνα κι επίθεση, θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη”.

Για την προσωπική του απόδοση: “Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο παίκτης ψυχολογίας. Το θέμα είναι το αύριο. Δεν μετράει αν κάποιος έπαιξε καλά ή άσχημα σήμερα. Ένας τελικός είναι. Πρέπει να κερδίσουμε. Δεν γίνεται να μείνουμε έξω από τη διοργάνωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…