Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Α' ΕΣΚΑ Βόμβα! Στον Ηλυσιακό ο Φώτσης

Βόμβα! Στον Ηλυσιακό ο Φώτσης

fotsis ergometrika

fotsis ergometrika

To “μπαμ” του καλοκαιριού έκανε η ομάδα του Ηλυσιακού, καθώς απέκτησε τον Αντώνη Φώτση. Ο “Batman” δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και αποφάσισε να αγωνιστεί στην Α’ ΕΣΚΑ και την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο 36χρονος ξεκίνησε από τον Ηλυσιακό τη σεζόν 1996-1997 και από εκεί έκανε το μεγάλο βήμα και πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Μέμφις Γκρίζλις (2001-02), η Ρεάλ Μαδρίτης (2003-05), η Ντιναμό Μόσχας (2005-08), η Αρμάνι Μιλάνο (2011-13) και μετά πάλι ο Παναθηναϊκός.

Ο Ηλυσιακός αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΚΑ. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια προσπαθεί να ορθοποδήσει.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Φώτση:

“Ποτέ δεν ήμουν καλός στα λόγια. Προτιμούσα να λειτουργώ με πράξεις και αποφάσεις, που σημάδεψαν τη ζωή και την καριέρα μου. Σε αυτή την 20ετή επαγγελματική διαδρομή έδωσα, αλλά και πήρα, τα πάντα.

Δημιούργησα ισχυρές φιλίες, που αντέχουν στον χρόνο, συνεργάστηκα με σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές, τους οποίους σεβάστηκα και με σεβάστηκαν. Έπαιζα πάντα με την καρδιά μου. Δεν κορόιδεψα ποτέ.

Αισθάνομαι ότι συνέβαλα κι εγώ, ώστε να κατακτηθούν σημαντικοί τίτλοι σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, οι οποίοι έδωσαν χαρά στον κόσμο και δημιούργησαν νέες γενιές αθλητών και μπασκετόφιλων.

Ξεκίνησα παιδάκι 16 ετών στον Παναθηναϊκό και χωρίς να το καταλάβω πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια. Αγάπησα την πράσινη φανέλα, δεν το έκρυψα ποτέ, ούτε όμως το «πούλησα», και είχα την τύχη να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και σε ιστορικές ομάδες της Ευρώπης. Σε προσωπικό επίπεδο, έγινα πατέρας και αυτό το συναίσθημα δεν συγκρίνεται με τίποτε.

Δημιούργησα την οικογένειά μου, η οποία ήταν για μένα ο σταθερός συνοδοιπόρος στα εύκολα και στα δύσκολα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που και εκείνη με αντιμετώπισε σαν παιδί της, προσφέροντάς μου όλα όσα θα ήθελε ένας αθλητής.

Έπειτα από αρκετή σκέψη αποφάσισα ότι ήλθε η στιγμή να γράψω τους τίτλους τέλους της επαγγελματικής διαδρομής. Έδωσα ό,τι είχα να δώσω και από τη στιγμή, που δεν ήταν γραφτό να αποσυρθώ ως παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν θα ήθελα να συνεχίσω επαγγελματικά σε κάποιον άλλο ελληνικό ή ευρωπαϊκό σύλλογο.

Για μένα, όμως, το μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσω να το κάνω σε ερασιτεχνικό επίπεδο και έτσι αποφάσισα να αγωνιστώ φέτος στον Ηλυσιακό, την ομάδα που με ανέδειξε και έχει συνδεθεί στο παρελθόν και με τον πατέρα μου. Αφήνω οριστικά πίσω μου τον πρωταθλητισμό, αλλά θα συνεχίσω το αγαπημένο μου άθλημα για όσο ακόμη το λέει η καρδιά μου.

Με τιμή, Αντώνης Φώτσης“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …