Κεντρική Γυναίκες Βαντσιούρη: “Είμαστε ακόμη στην αρχή”

Βαντσιούρη: “Είμαστε ακόμη στην αρχή”

Εθνική Κορασίδων ξεκίνησε με το “δεξί” τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β’ Κατηγορίας. Η Ελλάδα σήμερα (18/08, 17:30) θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία και λίγο πριν το τζάμπολ η Μαρία Βαντσιούρη ανέφερε ότι περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

  • Πόσο νευρική ήταν η ομάδα στην πρεμιέρα;

“Η ομάδα όπως ήταν λογικό ήταν νευρική, καθώς ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας μας μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας. Άγχος υπήρχε αρκετό, αλλά καταφέραμε να το προσπεράσουμε με τις συμβουλές του τεχνικού επιτελείου και μέσα από τις καλές άμυνες.

Λάθη έγιναν αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να μας κρατήσουν πίσω. Το άγχος και η νευρικότητά μας χάθηκαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και υπερίσχυσαν το πάθος και η θέληση για την νίκη”.

  • Τι χρειάστηκε να πείτε στο ημίχρονο για να επιστρέψετε και να «καθαρίσετε» το παιχνίδι;

“Δεν χρειαζόταν να πούμε και πολλά. Απλά διορθώσαμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες στην άμυνα και στην επίθεση. Είπαμε πως πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πιο συγκεντρωμένα. Και αυτό έγινε μετά την ανάπαυλα. Δηλαδή στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά και μέχρι το τέλος του αγώνα. Λάθη έγιναν, αλλά ήταν και λογικό γιατί το παιχνίδι παιζόταν σε υψηλούς ρυθμούς”.

  • Αυτός ο πρώτος αγώνας σας έδειξε ίσως πιο καθαρά τι μπορείτε να πετύχετε;

“Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο, στο οποίο αφιερώσαμε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας μας, καθώς ήταν η πρεμιέρα και το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε με χαμηλά το κεφάλι και συγκέντρωση για τα επόμενα παιχνίδια, γιατί εννοείται πως ακόμη τίποτα δεν τελείωσε. Είμαστε στην αρχή”.

  • Τι βλέπετε για το δεύτερο παιχνίδι, απέναντι στην Ισλανδία;

“Δεν διαφέρει από τα άλλα. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, έτσι κι αυτό είναι δύσκολο και πρέπει να παίξουμε με μυαλό για να πετύχουμε το στόχο μας”.

  • Πόσο σημαντική είναι η στήριξη της μιας προς την άλλη, που φαίνεται ακόμη κι από τα κορίτσια που είναι στον πάγκο;

“Σε έναν αγώνα μπορούν να συμβούν πολλά. Από το πιο… χαρμόσυνο μέχρι το πιο δυσάρεστο. Γι’ αυτό όλες πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και με ψηλά το κεφάλι, γιατί είμαστε μια ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Η στήριξη της μιας στην άλλη, με συνεργασία για τον κοινό στόχο, θα μας αποφέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η στήριξη από και προς όλες, είτε βρισκόμαστε στο παρκέ, είτε στον πάγκο θα είναι μεγάλη και αυτό είναι που μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε στα δύσκολα και να χαρούμε στα… εύκολα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας – 82-66 – Με μέταλλο νικήτριας

Ο Ολυμπιακός σε ένα σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι από τα προηγούμενα, επέδειξε μαχητικότητα π…